Без Бубки нікуди

25.11.2006
Без Бубки нікуди

Сергій Бубка як ніхто розуміє проблеми спортсменів (поруч — гімнастка Ганна Безсонова).

      Позавчора у Києві відбулася звітно-виборча Генеральна асамблея Національного олімпійського комітету України. Головним її питанням було обрання керуючого складу на наступні чотири роки. На посаду президента цієї громадської організації була представлена лише одна кандидатура чинного голови Сергія Бубки. Легендарний стрибун із жердиною прийшов на зміну своєму попереднику, Віктору Януковичу, після «помаранчевих» подій.

      На засіданні НОК виступили міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко й голова парламентського Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Микола Томенко. Обидва хвалили Бубку. Павленко — за «результативнісь та ефективність». Томенко, зокрема, відзначив результативну співпрацю НОК зі спонсорами, що дозволило сформувати гідний бюджет для підготовки олімпійців. «Професійний спорт має згуртовуватися навколо Олімпійського комітету та спортивних федерацій і товариств, які мусять бути більш фінансово автономними, — каже голова профільного комітету ВР. — Профільне міністерство є органом виконавчої влади, що передусім має займатися фізичною культурою, масовим спортом та працювати з відповідними інститутами влади. А місцева влада, у свою чергу, повинна створити передумови для привернення інвестування у фізкультуру і спорт з боку бізнесу».

      Після дифірамбів проголосували. Як і очікувалося, президентом НОК до 2010 року переобрали Сергія Бубку. Його підтримали 114 із 116 членів НОК, один був проти, ще один утримався. На попередніх виборах, до речі, Сергій Назарович отримав «усього» 80 голосів, тож зростання довіри до нього з боку функціонерів та спортсменів очевидне.

      Першим віце-президентом НОК став президент Федерації біатлону Володимир Бринзак. Загалом у Бубки буде шість заступників, а не три, як досі. Крім Бринзака, йому допомагатимуть президент Федерації легкої атлетики Валерій Борзов, боксер Віталій Кличко, президент Федерації гімнастики Віктор Корж, президенти ПФЛ Равіль Сафіуллін та ФФУ — Григорій Суркіс. Позбулися своїх посад голова компанії «Євро-2012» Іван Федоренко і президент Федерації важкої атлетики Анатолій Писаренко.

      Прем'єр-міністра Віктора Януковича виведено з числа членів НОК за його бажанням.