Після подорожчання хлібобулочної продукції донецькі споживачі отримали відразу два дошкульні удари — по кишені і по шлунку. Адже швидко розкуштували — хліб, що з'явився на прилавках вже за вищими цінами, значно нижчої якості, ніж раніше. А після хвилі закономірних скарг покупців до продукції окремих пекарів змушені були проявити свій професійний інтерес санітарні лікарі. Перевірки виявилися не марними, адже, приміром, у Слов'янську співробітники міжрайонної СЕС натрапили на зараження хліба картопляною паличкою.
За інформацією фахівців обласної СЕС, наразі встановлено, що неякісний хліб випікали пекарі ВАТ «Славхліб» iз початку грудня. Однак інші джерела називають інші дати, мовляв, хліб iз картопляною паличкою тут виготовляли ще восени. А ось що стосується причин випуску сумнівної продукції, то за попередньою версією, найiмовірнішим вважається грубе порушення технології. У всякому разі, слов'янські пекарі, аби не повторювати помилок, вже перейшли на іншу — мезофільну сироватку та на 5 хвилин збільшили строк термічної обробки хлібобулочних виробів. Подібні рекомендації надійшли і в пекарні інших міст та районів області, де санітарні лікарі теж змушені відповідно реагувати на скарги з боку невдоволених споживачів. За поки не підтвердженою на офіційному рівні інформацією, із зараженням хліба фахівці зіштовхнулися не тільки в Слов'янську.