Ганжа для професора

16.11.2006

      Раніше всі любителі побавитися «травкою», тобто покурити марихуану, мріяли потрапити до Голландії, де, як відомо, цей легкий наркотик легалізований. Однак принаймні для канадських старшокласників та студентів відтепер марихуана може стати непоганим стимулом... добре навчатися. Аби здобути зрештою диплом і потрапити... до одного з двох університетів - Торонтського або Йоркського. Причому потрапити саме дипломованим спеціалістом, аби стати викладачем. Адже саме викладацькому складу цих вищих навчальних закладіввіднедавна дозволено... курити «траву».

      Як повідомляє Сі-Ен-Ен, підставою для такого дивного дозволу стали медичні рекомендації. Університетські професори заявили, що не хапонувши драпу, просто не здатні читати лекції — стомлюються, мовляв, дуже. Звісно, диміти в аудиторії викладачам заборонено навіть заради благородної мети «прочистити мізки». Натомість для куріння конопель їм обладнали спеціальні кімнати з потужною вентиляцією.

      До речі, щасливчики з університетів стали не першими, кому канадський уряд офіційно дозволив уживати ганжу: від 2001 року, коли був ухвалений відповідний закон, таке право за медичними показниками вже отримали близько 1500 осіб. Для того, аби забезпечити їх «медикаментом», уряд Канади вирощує коноплі на спеціальній плантації, розташованій на закинутій соляній шахті. Уже готову до споживання марихуану легальним споживачам продають за ціною 4,4 долара за грам.