Голим бюстом журі легше бити?

03.11.2006
Голим бюстом журі легше бити?

Квітень 2006 року. Олена Авраменко (виділена колом) на тій самій фотці в обіймах Омара Арфуша. (Фото з газети «Факты».)

«Був розрахунок, що ніхто про топлес не дізнається»

      Конкурс «Міс Європа-2006» закінчився, учасниці роз'їхалися додому, а саме «шоу» обростає новими подробицями і скандалами. Ось хоча б узяти нашу представницю Олену Авраменко. Виявляється, майбутня міліціянтка має далеко «не стерильну» репутацію — ще у квітні Олена знялася... оголеною для обкладинки автобіографічної книги Омара Арфуша. А через півроку мало не виграла конкурс, який Арфуш організовував, стала «першою віце-міс Європа». Оце «щасливий» збіг обставин!

      Валід Арфуш, один із братів, які придбали ліцензію на проведення цього конкурсу в Україні на три роки поспіль, обурюється будь-яким закидам iз цього приводу. Так само його дивує цікавість журналістів до «голих» фотографій Альони. Він, щоправда, визнає: учасницям подібних шоу не можна брати участь в еротичних фотосесіях, друкуватися оголеними в «характерних» журналах. Це дійсно усталена вимога конкурсів краси високого рівня: репутація учасниць не має бути підмочена «полуничкою». Але Валід має виправдання: напівгола Авраменко, яка обіймає його брата, — це просто «гламурна» фотографія, жодних непристойностей. Всі відомі моделі, мовляв, погоджуються на такі зйомки. «На кастинг для обкладинки приходили сотні людей, і серед них була Олена. Що ж тут такого?» — каже Валід в інтерв'ю «УМ».

      За його версією, те, що саме ця дівчина вже восени виграла інший кастинг — той, на якому Арфуш відбирав представницю України для участі в «Міс Європа», — теж випадковість. Дивовижні збіги, нічого не скажеш.

      Це відзначає і почесний президент Національного комітету «Міс Україна» Сергій Матяш.  Він також не вважає фотографію Олени надто цнотливою. «Звісно, такі фото не дозволяються, — коментує він ситуацію для «УМ», — Але був розрахунок, що ніхто не дізнається: книжка вийшла ж далеко за межами України, не всі впізнають моделей в обличчя».

Нестор із м'ясокомбінату

      Однак не це найбільше засмучує Сергія Матяша — визнаного лідера індустрії конкурсів краси в Україні. «Нас здивувала мала кількість країн, які брала участь у конкурсі «Міс Європа», відсутність реклами й спонсорів, напівпорожній зал, дуже дивний склад журі, — каже пан Сергій. — Проведення такого конкурсу — це шанс показати Європі свою державу. Але цього в Україні не відбулося».

      Є питання і щодо надто широкого представлення України у журі та участі в суддівській колегії такої одіозної фігури, як Нестор Шуфрич. Валід Арфуш на це відповідає: «У Європі ж про це не знають».

      До речі, Шуфричу участь у «Міс Європа-2006» «вилізла боком». Постійний представник Президента в Криму, давній опонент Нестора Івановича Геннадій Москаль заявив, що присутність Шуфрича у журі такого «поважного і відомого конкурсу» є аморальною і зводить сам конкурс нанівець. За інформацією сайту «Обком», пан Москаль порівняв участь Шуфрича у «Міс Європа» з «приєднанням товариства захисту тварин до м'ясокомбінату». За даними екс-заступника міністра внутрішніх справ, у 1998 році Нестор жорстоко побив свою дружину — кількаразову переможницю міжнародних конкурсів краси. Дізнавшись про атаку Москаля, Нестор не здивувався і заявив у відповідь, що інформація, яку воскресив представник Ющенка, була спростована ще вісім років тому.

Пінг-понг українців і французів

      Наскільки чесно обирали цьогорічну «Міс Європа»? Подейкують, що все було вирішено заздалегідь, і почесний титул мали віддати саме Олені Авраменко. А, корона, мовляв, не дісталася їй тільки тому, що член журі Раїса Богатирьова в останній момент злякалася міжнародного скандалу.

      Щоправда, Сергій Матяш вважає, що справа не в совісливості Богатирьової. Просто власник бренду «Міс Європа», компанія Edmund France Group, одночасно є організатором конкурсу «Міс Франція». Тобто між Арфушами і французами міг відбутися бартер: корона в обмін на право проведення конкурсу. Тому й не потрібно було братам шукати багатьох спонсорів, достатньо одного горілчаного заводу.

      До того ж Роберто Каваллі, за словами Матяша, приїхав бути головою журі не просто так, на заміну Шерон Стоун, а передусім щоб відкрити в Києві бутік.

      Престижність шоу «Міс Європа» нині кульгає на всі ноги. Конкурс узагалі розвалився на три частини — найкрасивішу європейку обирають і в Чехії, і у Франції, і у Мілані. Причина такої троїстості проста — нерентабельність конкурсу, який цьогоріч знову ніхто не хотів купувати. Переговори вели з Туреччиною, але викидати 300 тисяч євро за право проведення турки відмовилися. Тут і трапилися брати Омар та Валід Арфуші.

      Ведучу для Києва обрали теж нібито не випадково, а в результаті «змови». Як твердить Сергій Матяш, Вікторія Лопирьова — «Міс Росія-2003» — спочатку сама хотіла брати участь у конкурсі. Їй начебто навіть обіцяли корону з діамантами, але не склалося, тому довелося погодитись хоча б на роль конферансьє. До слова, Вікторія Лопирьова не зовсім чужа Україні людина: вона була «Міс Донбас».

      Цього року директор конкурсу «Міс Росія» (таку «посаду» має Лопирьова) вирішила позбавити шансу на перемогу і цьогорічну «Міс Росія», яка, за «офіційною» версією, захворіла. «Очевидно, однієї зірки від Росії цілком достатньо», — жартує Сергій Матяш. Загалом він відзначає упередженість конкурсу «Міс Європа» й цитує неназваних експертів: «Таке враження, що організатори — французькі та українські — грали у пінг-понг».

      Але Валід Арфуш в інтерв'ю «УМ» висловлює переконання: конкурс пройшов на достойному рівні, без жодних зловживань і упередження. Судді були справедливі й поважні. А журналісти (себто ми) завжди щось критикують, їм усе не подобається. І це замість того, щоб похвалити братів... Ну то й Бог нам суддя...

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>