І знову Дрогба!

02.11.2006
І знову Дрогба!

У поразці наставник «Барси» Франк Райкард звинуватив арбітра Фаріну. (Фото РЕЙТЕР.)

      Уже після четвертого туру групового турніру Ліги чемпіонів половина команд із груп А, В, С і D забронювала собі місце у «плей-оф». Це «Ліверпуль», «Валенсія», «Баварія» та ПСВ. Лише диво може завадити потрапити до «плей-оф» клубу Андрія Шевченка — «Челсі».

      Щоправда, найдорожчий футболіст англійського чемпіонату позавчора на поле «Ноу Камп» не вийшов через ушкодження м'яза. А от його партнери видали справжній трилер у дуелі з «Барселоною». Протистояння підігрівалося негативним ставленням суперників один до одного. Керманич «аристократів» Жозе Моуріньйо назвав каталонців циркачами, у відповідь іспанські журналісти охрестили «Челсі» «бездушною машиною», підрахувавши при цьому, що зарплатня англійців удвічі більша за доробок гравців «Барси» — чинних володарів Кубка чемпіонів.

      Зустріч не могла не вийти видовищною — футболісти билися, не шкодуючи один одного, внаслідок чого італійський рефері Стефано Фаріна показав аж десять жовтих карток. Коли здавалося, що успіх святкуватимуть господарі, нападаючий із Кот-д'Івуар Дідьє Дрогба зрівняв рахунок у доданий час. (Нагадаємо, саме удар івуарійця два тижні тому приніс «Челсі» перемогу над «Барсою» в Лондоні, а позавчорашній гол став для африканського форварда п'ятим у поточній Лізі чемпіонів, що є найкращим показником; на один забитий м'яч менше у Фернандо Морієнтеса з «Валенсії»). Голландський тренер «червоно-гранатових» Франк Райкард і його підопічні ледь не накинулися на арбітра, вважаючи, що він додав занадто багато часу. Але Фаріна був невблаганним — 2:2. Тепер на «Барселону» очікує непроста боротьба за друге місце з бременським «Вердером», який у Софії легко здолав чемпіонів Болгарії. Футболісти «Левськи», схоже, вирішили позмагатися з київським «Динамо», хто в Суперлізі більший аутсайдер.

      У Москві «Спартак» удруге поспіль поступився міланському «Інтеру». Злим генієм «народної команди» став аргентинський форвард Хуліо Крус, котрий у двох матчах забив усі три м'ячі у ворота поляка Ковалевського. Не допомогли росіянам і 60 тисяч уболівальників, які вперше за п'ять років зібралися в такій чисельності на матч Ліги чемпіонів. Найсмішнішим же виявилося те, що на стадіон гравці «Спартака» добиралися... на метро, оскільки їхній авто- бус потрапив у «пробку». Наш Максим Калиниченко на полі знову не з'являвся.

      В іншому матчі квартету В «Баварія» досягла стратегічної нічиєї з португальським «Спортингом», і тепер решта матчів для кращого клубу Німеччини матимуть тренувальний характер.

      Фактично без інтриги пройшли змагання у групі С, де англійський «Ліверпуль» і голландський ПСВ виявилися на голову вищими за «Бордо» і «Галатасарай». При цьому французи ще жодного разу не вразили ворота суперника.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. 4-й тур

(результати матчів вівторка):

Група А

«Барселона» (Іспанія) — «Челсі» (Англія) — 2:2 (Деку, 3; Гудйонсен, 58 — Лемпард, 52; Дрогба, 90+3)

«Левськи» (Болгарія) — «Вердер» (Німеччина) — 0:3 (Михайлов, 33 (у свої ворота); Бауманн, 35; Фрінгс, 39)

 

Турнірне становище:

            І     В     Н     П     М     О

1. «Челсі»  4     3     1     0     8-3   10

2. «Вердер» 4     2     1     1     6-3   7

3. «Барселона»    4     1     2     1     8-4   5

4. «Левськи»      4     0     0     4     1-13  0

Група В

«Спартак» (М, Росія) — «Інтер» (Італія) — 0:1 (Крус, 1)

«Баварія» (Німеччина) — «Спортинг» (Португалія) — 0:0

 

Турнірне становище:

            І     В     Н     П     М     О

1. «Баварія»      4     3     1     0     7-0   10

2. «Інтер»  4     2     0     2     3-4   6

3. «Спортинг»     4     1     2     1     2-2   5

4. «Спартак»      4     0     1     3     2-8   1

Група С

«Ліверпуль» (Англія) — «Бордо» (Франція) — 3:0 (Л. Гарсія, 23, 76; Джеррард, 72; вилучення: Менегаццо, 67 («Б»))

ПСВ (Голландія) — «Галатасарай» (Туреччина) — 2:0 (Сімонс, 59; Коне, 84; вилучення: Томас, 38 («Г»))

 

Турнірне становище:

            І     В     Н     П     М     О

1. «Ліверпуль»    4     3     1     0     7-2   10

2. ПСВ      4     3     1     0     5-1   10

3. «Галатасарай»  4     0     1     3     3-7   1

4. «Бордо»  4     0     1     3     0-5   1