Глибоководна сирена

04.10.2006
Глибоководна сирена

«Пiдводний» виступ Кейті Мелуа. (Фото РЕЙТЕР.)

      Унiкальний концерт позавчора дала популярна британська співачка Кейті Мелуа. Цей виступ увійде в Книгу рекордів Гіннесса як найбільш... глибоководне шоу у світі. Ще б пак, адже відбувся цей диво-концерт у Північному морі (поблизу Норвегії) на стометровій (!) глибині.

      Перед виступом 22-річна Кейті та музиканти її ансамблю пройшли повне медичне обстеження. Адже це не жарти — спуститися на 100 метрів під воду та ще й не просто так, а виконуючи фізичну роботу (хто не знає: професійний спів — це насправді дуже важка праця). Щоправда, акваланги музикантам не знадобилися: концерт відбувся на найбільшій морській нафтовій платформі Європи, «Статойл тролл», яка метрів зі своєї загальної висоти у 472 метри заглиблюється в море на 369. Безпосередньо «в залі», тобто згори на платформі, концерт мали змогу спостерігати нафтовики та представники Книги рекордів Гіннесса, а для широкого загалу рекорд транслював норвезький телеканал NRK.

      Як повідомляє сайт Newsru.com, Кейті Мелуа у Великій Британії дуже знана й улюблена співачка. Справжнє її ім'я — Кетеван, і народилася вона у Грузії, в місті Кутаїсі. Коли дівчинці було 9 років, сім'я (батько був дуже вправним хірургом-кардіологом) переїхала до Північної Ірландії, де пан Мелуа влаштувався на роботу в престижну лікарню «Роял Вікторія». Кейті захопилася музикою і вже з 15-річного віку неодноразово ставала переможницею численних музичних конкурсів. Перший альбом співачки — Call Off the Search — вийшов у листопаді 2003 року й майже одразу злетів на першу сходинку британського хіт-параду, а другий, Piece by Piece, у 2005-му виявився найбільш продаваним диском Європи.