ХРОНІКА

04.10.2006
Баскетбол

      Позавчора стартував ХVІ чемпіонат України серед команд вищого дивізіону. У першій зустрічі МБК «Одеса» у своєму майже порожньому Палаці спорту поступився «Дніпру» з рахунком 81:90 (Юшкін (20) — Кобзистий, Іванов (по 18)). Учора ввечері грали «Пульсар» — «Хімік», «Черкаські мавпи» — «Львівська політехніка», «Кривбасбаскет» — «Сумихімпром».

Футбол

      Юнацька збірна України (вік до 17 років) стала переможцем відбіркового турніру чемпіонату Європи, що проходив у Мінську. У трьох матчах команда Юрія Калитвинцева здобула три впевнені перемоги — над суперниками з Сан-Марино (6:0), Казахстану (2:0) й Білорусі (4:1).

* * *

      Завершальні матчі 22-го туру російської прем'єр-ліги: «Торпедо» — «Луч-Енергія» — 2:1, «Рубін» — «Локомотив» — 2:4.

      Після перемоги в Казані московський «Локомотив» вийшов на перше місце, перегнавши ЦСКА на одне очко.

* * *

      Останній матч 7-го туру англійської прем'єр-ліги: «Уотфорд» — «Фулхем» — 3:3 (Кінг, 23; Янг, 46, 89 — Макбрайд, 71; Хелгюсон, 83; Френсіс, 87 (у власні ворота)).

      «Уотфорд» залишився єдиною командою в еліті, що не виграла ще жодного матчу. Але позавчора зумів піднятися з останнього місця таблиці, яке тепер належить «Чарльтону».

Гандбол

      У другому раунді Кубка володарів Кубків запорізький «ЗТР» у першому матчі поступився в Польщі клубу «Віве» з міста Кельце — 28:33 (18:18).

      Луганський «Буревісник» грав у групі А Кубка виклику, де також виступали челябінський «Локомотив» (Росія), манчестерський «Університет» (Велика Британія) та «ДІТ» з ірландського Дубліна. Українці пропустили вперед лише росіян і посіли друге місце, але пробилися до третього кола.

Боротьба

      Останньою медаллю збірної України на чемпіонаті світу в Китаї стала «бронза» Наталії Синишин у ваговій категорії до 59 кг. Хоча наша землячка й поступилася вже в 1/8 фіналу китаянці Су, але вдало пройшла по «втішній» сітці змагань і дісталася до третього місця.

Регбі

      Збірна України вже в першому раунді відбору припинила похід за Кубком світу. Програвши перший матч «плей-оф» команді Росії в Одесі (11:25), наші чоловіки поступилися і в другому поєдинку в Москві — 17:37.

Фехтування

      Позавчора на чемпіонаті світу в італійському Турині розіграли ще два комплекти медалей. Кращою шаблісткою планети стала 16-річна американка Ребекка Уард, яка у фіналі перемогла свою співвітчизницю Маріел Загуніс (15:11). Бронзові нагороди отримали кореянка Лім Хай Кім і ще одна представниця США Сада Якобсон. Українка Ольга Харлан у підсумковому протоколі опинилася 14-ю.

      У чоловічому турнірі шпажистів у вирішальній сутичці китаєць Ван Лей лише на один укол зробив більше, ніж португалець Йоахім Відейра (6:5). Третє місце розділили представник Канади Ігор Тихомиров і естонець Свен Ярве. Найвище серед українців піднявся Максим Хворост — 13-та позиція.

Шахи

      В Елісті поновився матч за звання абсолютного чемпіону світу між росіянином Володимиром Крамником і болгарином Веселіном Топаловим. Президентові ФІДЕ Кірсану Ілюмжинову вдалося вгамувати пристрасті навколо «туалетного» конфлікту, залишивши за гросмейстерами право відвідувати вбиральні, коли завгодно. Через невихід росіянина на п'яту партію протистояння йому таки зарахували технічну поразку. А шоста партія в понеділок увечері завершилася нічиєю. Таким чином, перед продовжує вести Крамник — 3,5:2,5.