ХРОНІКА

21.09.2006
Футбол

      Уже в першому матчі 1/16 фіналу Кубка України сталася несподіванка. Команда другої ліги, «Титан» з Армянська, що в Криму, переграла представника «вишки» — полтавську «Ворсклу» — з рахунком 2:1 (Батраченко, 22; Довжик, 56 — Грумич, 45+1).

* * *

      Чергове рішення бюро ПФЛ присвячене штрафним санкціям проти кількох клубів. Так, «Шахтар» постраждав на 5 000 у.о. за нецензурні вислови головного тренера Мірчі Луческу та його помічника Олександра Спиридона на адресу арбітра під час гостьового матчу з «Ворсклою». Господарі заплатять 1 000 у.о. за порожню пластикову пляшку, кинуту після тієї зустрічі на поле вболівальником.

      А «Дніпро» й «Іллічівець» оштрафовані на ту ж тисячу за нецензурні скандування фанатів на адресу суддів. Крім того, одного із засновників донецького «Металурга», Олега Мкртчяна, попросили навести докази своїм висловам, в яких він звинувачував ФФУ, ПФЛ і арбітрів у корумпованості.

Сучасне п'ятиборство

      В єгипетському Каїрі відбувся етап Кубка світу, де виступали й представники України. Найкращий результат серед наших показала луганчанка Вікторія Терещук, яка посіла шосте місце. У чоловіків львів'янин Євген Боркін опинився на дев'ятій позиції.

      А в чеському Усті-над-Лабем відбувся світовий ветеранський форум п'ятиборців. Чемпіоном світу став полтавець Михайло Новиков. У командному заліку українці посіли друге місце, поступившись господарям, проте реваншувалися в естафетах, зійшовши на найвищу позицію.

Баскетбол

      У Бразилії проходить чемпіонат світу серед жінок, в якому стартували 16 національних збірних. Наразі визначилися чвертьфінальні пари: Іспанія — Росія, Бразилія — Чехія, Австралія — Франція, Литва — США.