«Краще ходити на бокс, ніж на футбол»

21.09.2006

      Фразу, яку винесено у заголовок, сказала на прес-конференції віце-президент Національної ліги професіонального боксу України Аліна Шатерникова. Футбольні фанати якраз були у розпачі від «подвигів» наших команд у єврокубках, тож боксери справді мали право так висловитися. Хоча б тому, що привчили нас до стабільності своїх перемог, а будь-який глядач-уболівальник, йдучи на подію, завжди підсвідомо прагне стати свідком успіху свого співвітчизника. Укотре така подія на рингу очікується 23 вересня, коли в Києві відбудуться два титульні поєдинки боксерів-професіоналів.

      Українець Юрій Нужненко проведе захист свого титулу інтерконтинентального чемпіона WBA у другій напівсередній вазі проти досвідченого росіянина Максима Нестеренка. Одноклубник Юрія з «Нешнл бокс промоушн» (НБП) Заурбек Байсангуров цього ж вечора вийде на бій за вакантний титул інтернаціонального чемпіона за версією WBC проти мексиканця Марко Антоніо Рубіо. Для обох боксерів промоутерської компанії НБП, яка й організувала турнір, ці поєдинки стануть найважливішими у кар'єрі, оскільки успіх дозволить їм упритул наблизитися до того шляху, який веде до титулу чемпіонів світу за згаданими версіями.

      Враховуючи, що столичні шанувальники спорту у цей день будуть вільними від інших «обов'язків», їм справді варто підтримати спввітчизників. Юрій Нужненко та Заур Байсангуров на зустрічі з журналістами запевнили, що вони чітко усвідомлюють силу своїх нинішніх опонентів, тому впевнені перемоги у попередніх поєдинках їх не розслабляють. Обидва розуміють, що це не лише найважливіші, а й найскладніші їхні бої в кар'єрі.

      Крім того, що в кожному з головних двобоїв буде інтрига у зв'язку з відсутністю однозначних фаворитів, глядачі стануть також свідками ще дев'яти рейтингових поєдинків, у яких візьмуть участь відомі широкому колу українські професіонали — Вадим Сафонов, В'ячеслав Узелков, Сергій Федченко, Віталій Русаль, Валерій Бражник, брати Бурсаки. Відтак, за словами гендиректора НБП Олександра Красюка, цей турнір має увійти в історію боксу як один із найбільш представницьких на території колишнього СРСР за останні десять років. Не кожній промоутерській компанії навіть на Заході вдається зібрати на одному ринзі в один вечір два титульні бої...