Очі в очі

21.09.2006
Очі в очі

Кличко й Брок нарешті побачили один одного. (Фото РЕЙТЕР.)

      Тривалий процес переговорів стосовно наступного бою Володимира Кличка завершився, і позавчора чемпіон світу за версією IBF Кличко-молодший нарешті побачив свого майбутнього суперника — американця Келвіна Брока.

      У передмові до презентації бою у нью-йоркському «Медісон-Сквер-Гардені» старший віце-президент телеканалу HBO Sport, який транслюватиме цей двобій, Керрі Девіс наголосив на великому значенні духу арени, де битимуться спортсмени: «Багато великих бійців вважали для себе великою честю провести поєдинок саме тут. Володимир після своєї переконливої перемоги над Крісом Бірдом отримав можливість довести, що він по праву вважається найсильнішим бійцем суперважкого дивізіону у світі». До речі, побачити цю дуель прихильники боксу зможуть у 110 країнах.

      Далі за справу реклами 31-річного американця взялися його представники. Віце-президент промоутерської компанії Main Events Карл Боретті розповів, що Келвін довго чекав можливості виконати свою мрію стати чемпіоном світу й готовий зробити її реальністю. А батько «Боксуючого банкіра» Калвенс Брок безапеляційно заявив: «Келвіна ніхто не зможе зупинити – ані Володимир, ані його тренер Емануель Стюард. Володимир каже, що хоче закінчити двобій швидко?.. Що ж, він може зробити це, вилетівши з рингу поміж канатів...».

      Значно скромніше поводився сам темношкірий боксер, який помітно хвилювався, бо не звик до такої уваги до своєї персони. «Я хочу подякувати Богу за те, що він дав мені шанс боротися за титул чемпіона світу. Він дасть мені сили для того, щоб 11 листопада я був названий новим чемпіоном. Мене мало хвилює те, що кажуть і думають люди про мене, — те, що я робив і роблю у ринзі, свідчить саме за себе (Брок за всю професійну кар'єру не зазнав ще жодної поразки. — Ред.). Я виходжу на ринг, щоб перемагати та впевнено роблю це. Я залишуся непереможеним і стану чемпіоном світу», — заявив Келвін Брок.

      Представляючи Володимира, ведучий повідомив, що українець має абсолютний рекорд в історії боксу за співвідношенням «виграні бої/виграні бої нокаутом».

      Сам Кличко-молодший виявився доволі небагатослівним: «Брок — сильний боєць, у нього дуже гарна основа боксу, яку він одержав на аматорському ринзі. Він молодий і сповнений бажання завоювати титул чемпіона світу. На мені як на володареві поясу у цьому двобої лежить велика відповідальність, оскільки відстояти титул куди складніше, аніж завоювати його».

      Після цього боксери кілька хвилин позували фотографам, а потім просто й відкрито потисли один одному руки.

 

ДО РЕЧІ

      Безпосередньо перед прес-конференцією 30-річний українець презентував благодійну програму, яку брати Клички здійснюють разом з ЮНЕСКО — «Освіта для дітей у нестатку». Володимир показав фільм про свою поїздку до Намібії і повідомив, що 250 тисяч доларів від продажу квитків підуть на доброчинні цілі дітям Африки.