«На арену, триголовий блазню!»

18.08.2006
«На арену, триголовий блазню!»

Обличчя Comedy Club Ukraine.

      Минулого тижня телеканал «Інтер» влаштував для журналістів офіційну презентацію нової «КаВеКашної» «развлєкухи» із людським (бо — московським) обличчям під назвою Comedy Club Ukraine. Відпрезентувалися, як завжди, жирно у приміщенні розважального комплексу Arena  Entertainment.

      Новий інтерівський проект — це одна з трьох «блазенських голів» гуморного шоу. Перша, найбільша, звісно ж російська, а ще одна, неприродно маленька, білоруська. У кожній із цих країн Comedy Club має своє обличчя. Подейкують, що у нас від колючих приколів «КаВеКашних» блазнів найдужче потерпатимуть політики. У Росії найбільше перепадатиме зіркам шоу-бізнесу. Над ким і про що жартуватимуть сябри, поки що невідомо. Адже політика у них — це священна корова, а щоб перерахувати відомих зірок шоу-бізнесу, забагато буде пальців двох рук. Керівник білоруського Comedy Club, лідер групи «Леприконси» Ілля Митько обіцяє сміятися над Америкою та Європою, хоча виключає ймовірність перетворення шоу на черговий інструмент телевізійної пропаганди.

      Запуску телеверсії Comedy Club передував клубний варіант, такий собі «розігрів». Учасники київського «камеді» тексти для своїх «гуморинок» (чи «саркастинок») пишуть самі: кожен під власний стиль виконання. Глядачами, а заодно і учасниками шоу стануть зірки шоу-бізнесу, відомі люди або просто сміливі, неординарні та «відірвані» особистості. Крім того, записи шоу максимально наближуватимуться до звичайних модних клубних вечірок.

      Генеральний продюсер «Інтера» Леонід Мазор вважає, що аудиторія нового проекту, попри усталений імідж «інтелектуального каналу», складатиметься із людей цілком розкомплексованих, а часом навіть трохи пришелепкуватих.

      Очевидці «тренувальних версій» «камеді» стверджують, що московські комедіанти поступаються київським. І хоч присутність на записі шоу в нас коштує дорожче, процедура реєстрації є складнішою, та позитиву там більше.

      На перших зйомках Comedy Club Ukraine були Скрипка, Горянський, всюдисуща Могилевська, Валід-старший та інші. Оскільки переважна більшість жартів були вочевидь не першої свіжості (себто взяті із минулих ігор КВК), то головною «свіжиною» шоу стало піджартовування над присутніми у залі зірками та «підзвіздками». Найбільше під час першого запису перепало Наталі Могилевській від Вадима Мичковського (сценічне «поганяло» Жора). Він завзято і безпардонно кепкував над фігурою співачки. Могилевська лише посміхалася... Очевидно, утриматися від претензій і обійтися без мордобою допомогло лише несамовите прагнення співачки щонайдужче бути схожою на представників московського бомонду. А в московському «камеді», як зауважує Жора, жарти значно цинічніші та жорсткіші. Щодо московської стилістики, то український Comedy Club перебирає її все більше і більше, зокрема у царині ненормативної лексики. Жорстке табу в «камеді» існує лише на жарти над хворобами, фізичними вадами та релігією.

      Хоч організатори Comedy Club Ukraine і рвуть на собі тільняшки, розповідаючи, який це буде класний, неповторний і суто український проект, із неофіційних джерел надходить усе більше чуток про те, що доля москвичів у цьому буцімто «братському» проекті складає вісімдесят відсотків. Частка ж українських співзасновників укупі з орденоносним «Інтером» — усього лише двадцять. Та й ініціювала створення українського представництва Comedy Club саме Москва. Тож знову наші з вами «бабулєтти» плавно і традиційно перекочовуватимуть до Білокам'яної.

      Потрапити на запис шоу — задоволення не з дешевих. Квиток коштує від тридцяти до ста п'ятдесяти американських доларів. Але заплативши тридцять «умовних одиниць», і не мрійте про те, щоб сісти за сякий-такий столик. Ця сума дає вам право лише вільно тусуватися залою. Окупувати окремий столик з «шаровим бухельцем» ви зможете не менше ніж за сімсот п'ятдесят гривень.

      Транслюватиметься шоу по суботах опівночі. Перший випуск дивіться на «Інтері» 9 вересня.

 

ДО ТОГО Ж...

Перелік українських резидентів Comedy Club:

      Максим «Криголам «Бахматов», (генеральний продюсер, актор; Андрій Молочний та Антон Лірник, «Дует імені Чехова», ( актори та автори); Назар Житкевич «Мовчазний Карпатський Яструб» (виконавчий продюсер, актор); Андрій Бурим-Бурий та Сергій Стахов «Лось» (актори, автори); Ігор Куролєсов з персональним гітаристом Апексом Моралєсом; Вадим Мічковський «Жора» (актор, автор); Вадим Шешич та Володимир Журавльов (актори, автори); Сергій Притула (автор, актор); Олександр Педан (автор та бадьорий ведучий).

 

ЖАРТ ПРО НАТАЛЮ МОГИЛЕВСЬКУ:

      — Наталю, маю до вас претензію: навіщо ви повернули на естраду Кіркорова? Кому потрібні ті, «що постали із пекла»? Зауважте, Наталя Могилевська Кіркорову по пояс. Тепер зрозуміло, чому пісня називається «Вау»!

  • Сашко Лірник: Казку пропускаю через себе...

    Хто не знає Сашка Лірника? Виявляється, є такі. Та з кожним новим днем незнайків стає все менше: то книга з Лірниковими казками до рук потрапить, то диск хтось перепише й дасть послухати, то на телебаченні Лірникову вечірню казочку тато з мамою увімкнуть. Казкар постійно спілкується з читачами, слухачами й глядачами, їздить з волонтерською місією на Донбас, а також за кордон, до українців діаспори. >>

  • Розкадровані мандри

    Професійна мандрівниця Ольга Котлицька цього тижня у Києві збирає друзів, щоб нагадати: телепроекту про подорожі, автором і ведучою якого вона є, уже 20. Спочатку був «На перший погляд», потім він трансформувався у «Не перший погляд». >>

  • Сміятися з леді-боса

    Навіть якщо комедії не ваш улюблений кіножанр, варто подивитися на неперевершений талант однієї з найсмішніших сучасних коміків — американської акторки Меліси Маккарті у новій стрічці «Леді бос», що цього тижня виходить у прокат в Україні. >>

  • «За мною там Непал, Гімалаї сумують»

    Телеведучий Дмитро Комаров на каналі «1+1» показав Камбоджу, Індію, Кубу, Болівію та інші країни такими, як ніхто не здогадувався. Він «вивертає» світ і показує його з вражаючих сторін. У кабінеті Дмитра в офісі «Плюсів», де ми ведемо розмову, ніби зібрані шматочки екзотичних країн, у деталях. >>

  • У новинах немає змоги «погратися»

    Упродовж останніх років вибагливі телеглядачі, які цінують свій час, усе частіше відмовляються від перегляду ефірів так званих великих каналів, де навіть у новиннєвих блоках орієнтуються на «інформацію розваг» — інфотеймент. >>

  • Провокатори з мікрофонами

    У Донецьк прибула група з 20 представників російських ЗМІ, перед якими поставлено завдання «фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими», а також «консультацій» з організації провокацій, — повідомили в групі «Інформаційний спротив». >>