ХРОНІКА

18.08.2006
Футбол

      Сьогодні завершився оголошений раніше конкурс щодо визначення оцінювачів частки комунальної власності в розмірі 80 відсотків у статутному фонді клубу «Арсенал-Київ». Проведення конкурсу заплановано на 22 серпня. Саме ця частина акцій клубу належить Головному управлінню з фізичної культури і спорту Київської державної міськадміністрації. Ще 20 відсотками акцій (2,36 тисячі гривень) володіють представники клубу.

      Наразі майно ТОВ «Арсенал-Київ» оцінюється орієнтовно в 760 тисяч гривень, клуб не має ані бази, ані стадіону. На даний момент у мерії немає жодної заявки від потенційного покупця. Якщо до 31 грудня клуб не буде проданий, то через припинення фінансування він може самоліквідуватися і, відповідно, знятися з чемпіонату України. Проти продажу клубу виступили депутати міської ради Віталій Кличко й Михайло Бродський.

* * *

      КДК ФФУ вирішив оштрафувати бориспільський «Борисфен» на 1000 у. о. й зобов'язати до кінця серпня розрахуватися із зарплатні з футболістами Михайловим, Левігою, Пшеничних, Литовчаком та Дмитруком. Якщо аутсайдер першої ліги ці вимоги не виконає, атестаційна комісія може зняти бориспільців зі змагань.

Баскетбол

      Готуючись до кваліфікаційного турніру чемпіонату Європи, чоловіча збірна України в Києві тричі перемогла команду Румунії. В останньому з матчів — із рахунком 75:49 (Печеров (20), Дятловський (15)).