Підрахуй Салму

04.08.2006
Підрахуй Салму

Зайві гроші Салма Хайєк витратила б із розумом.

      Гроші у чужій кишені рахувати негарно. Але якщо ці гроші належать такій красунечці, як Салма Хайєк, то обов'язково знайдеться хтось, кому захочеться заглянути в її кишеню. При чому від заздрощів в очах таких «глядачів» ті гроші збільшуються, немов під лупою. Офіційно мексиканська актриса й справді є казково багатою: вона посідає друге місце у списку найзаможніших латиноамериканок, яким вдалося добитися успіхів у Голлівуді. Як підрахували експерти журналу «Форчун», випередити чорняву кралечку зуміла лише Дженніфер Лопез. Воно й зрозуміло: Джей Ло не тільки у фільмах знімається, а ще й співає і успішно розпродує свої альбоми, а також шиє одяг, що теж приносить непогані прибутки, а ще не відмовляється від участі в рекламних компаніях.

      Салма ж більше зосереджена на кіно. Причому працює безупину. Щойно закінчує зніматися в одному фільмі, відразу береться за наступний. А ще має невелику кінокомпанію, яка знімає серіали. Докладають у бюджет актриси не зайву копійку і рекламні контракти з «Кока-Колою» та косметичною фірмою «Ейвон». Але все це й близько не приносить таких прибутків, які приписують їй журналісти. За прикидками цих «підрахуїв», статки актриси становлять понад 100 мільйонів доларів.

      «Це величезна брехня, — виправдовується 39-річна Салма. — Ця цифра далека від реальності. В мене немає таких грошей. Після такого повідомлення я розсміялася. Це здалося непоганим жартом. Але, на жаль, я ніколи не буду заробляти таких грошей».

      За словами актриси, якби вона й мала вигадані журналістами мільйони, то цi грошi в неї надовго не затрималися б. Жінка є жінка, подумає дехто. Але Салма — жінка серйозна і не стала б витрачати свої гроші на всілякі дурниці. «Якби у мене було 100 мільйонів, я узагалі не працювала б, а займалася б зовсім іншими речами, — каже Хайєк. — Я багато чого могла б зробити корисного. У першу чергу — відкрила б центр в рідному Мехіко, щоб допомагати жінкам, які потерпають від насильства у сім'ї». Цією проблемою актриса давно переймається, i,  приміром, у лютому вона перерахувала організаціям, які допомагають жертвам домашнього насилля, 75 тисяч доларів. А зараз активно лобіює зміни до закону про посилення відповідальності для домашніх тиранів.