ХРОНІКА

27.07.2006
Легка атлетика

      У Стокгольмі відбувся 4-й етап «Супер Гран-прі» ІААФ. Тут виступили нечисленні українські атлети, які не брали участі в національній першості, що фінішувала в Києві двома днями раніше. Іван Гешко на 1500-метрівці навіть не потрапив до фіналу, показавши у відбірковому забігу час 3,36.53 (переміг на цій дистанції ефіоп Бекеле — 3.33,08). Андрій Соколовський став лише 12-м у стрибках у висоту, подолавши планку на рівні 2,15 м. Показник переможця, росіянина Ухова, — 2,32 м. У жіночому секторі перемогла шведка Кайса Бергквіст — 2,02, а наша Ірина Михальченко посіла найбільш вдале для українців четверте місце — 1,89 м. Шостим у стрибках потрійним виявився Віктор Ястребов — 16,76 м. А справжньою сенсацією змагань стала польська стрибунка з жердиною Моніка Пирек, котра перемогла славнозвісну російську рекордсменку Олену Ісінбаєву. Вони здолали однакову висоту — 4,62 м, але Пирек використала для цього менше спроб.

* * *

      Український стрибун у довжину Олексій Лукашевич з результатом 8 м посів друге місце на міжнародному турнірі в грецьких Салоніках.

Теніс

      Українка Ольга Савчук на представницькому турнірі в американському Стенфорді (призовий фонд — 600 тис. доларів), пробившись через кваліфікацію, вже в першому раунді основної сітки поступилася Саманті Стосур з Австралії — 1:6, 3:6. На цьому ж турнірі у парному розряді вийшов до другого кола український дует сестер Бондаренко, який переграв грузинсько-російську пару Девідзе/Панова — 6:1, 6:1.

Стрільба

      Першу медаль здобула жіноча збірна України на чемпіонаті світу з кульової стрільби, який проходить у хорватському Загребі. У стрільбі з гвинтівки на 10 м по мішені, що рухається, українська команда у складі Вікторії Заболотної, Галини Авраменко та Катерини Самохіної вибила 1115 очок і стала другою, поступившись лише китаянкам.

Вітрильництво

      У Голландії на чемпіонаті Європи з вітрильного спорту в класі «Інглінг» після двох днів змагань на першому місці йде український екіпаж на чолі з Русланою Таран. Досвідчений капітан у зв’язці зі Світланою Матевушевою та Ганною Калініною виграла стартову гонку. Тільки одного разу дiвчата не змогли фінішувати в першій десятці.