«Формула успіху» чемпіонки світу

27.07.2006
«Формула успіху» чемпіонки світу

Олена Жупіна.

      «Ім'я — це у спорті, у житті ж я — жінка», — каже Олена Жупіна, чемпіонка світу (1998) і Європи (1999), призерка Олімпіади-2000 та багатьох інших престижних міжнародних турнірів у стрибках у воду. Вода — стихія запоріжанки, і так уже сталося, що Олена й народжувала під акомпанемент потужної зливи. О  п'ятій годині ранку на світ з'явилася маленька Оля — вага 3600 г, зріст 56 см.

      Молода мама і її чоловік, відомий у Запоріжжі мас-медійний бізнесмен Сергій Ябченко (комерційний директор радіо «Ностальжі»), кажуть, що дитину назвали на честь княгині Ольги і запевняють: це, мовляв, тільки початок, будуть ще й син, і донька. Олена уточнила терміни: «Тільки-но наберу форму, будемо працювати над наступним».

      Сьогодні Жупіна-Ябченко може собі це дозволити: 23 серпня вона  відзначатиме свій 33-й день народження і розуміє, що спортивна кар'єра вже  позаду. Попереду — журналістська. Причому на інформаційне поле Олену  «вивів» спортивний коментатор Валентин Пересипкін, її перший чоловік. Між змаганнями вона бігала на журфак Запорізького університету і в 2002 році додала до вищої «спортивної» освіти ще одну. Уже з мас-медійним дипломом прийшла на запорізьку телекомпанію «Алекс», де впродовж кількох років веде авторську, звісно ж, спортивну програму «Формула успіху».