Вiра Рiвери й невдача Iнни

25.07.2006
Вiра Рiвери й невдача Iнни

Групове дефiле претенденток на титул «Мiс Всесвiт-2006» у лос-анджелеському «Шрайн аудиторiум»: Iнна Цимбалюк — у перших рядах. (РЕЙТЕР.)

      Дива не сталося — розкішна перлинно-діамантова корона вартістю 250 тисяч доларів поїде не до України. Адже «Міс Всесвіт», яка отримала це дорогоцінне диво у тимчасову власність — на рік, по завершенні якого має передати діадему своїй наступниці, — стала не наша Інна Цимбалюк, а пуерторiканська красуня Зулейка Рівера. Що поробиш — диктат латиноамериканських вродливиць на подібних конкурсах іще ніхто не скасовував. І справа не лише у їхній справді визначній вроді і, можливо, справді непересічних інтелектуальних, громадсько-активних та інших необхідних для сучасної дівчини якостях, а й у політичних розкладах, без яких жоден конкурс краси на світовому рівні, як відомо, не обходиться.

      Але про все по порядку. Як уже розповідала «УМ», цьогорічний конкурс «Міс Всесвіт» проходив у Лос-Анджелесі, тож 86 представниць з усього світу мали нагоду майже досхочу (настільки, наскільки дозволяв напружений графік репетицій і відвідувань різноманітних світських заходів) помилуватися «кіношною столицею» світу. Двадцятку і десятку чверть- та півфіналісток конкурсу, нагадаємо, насправді обирають не на фінальному шоу, а протягом трьох тижнів. За цей час попереднє журі пильно спостерігає за дівчатами, багато з ними спілкується і визначає тих найкращих, які справді достойні звання найпрекраснішої (і йдеться далеко не тільки про зовнішні дані) у Всесвіті. Зокрема, в останній перед завершальним показом тиждень відбувається презентаційне шоу в купальниках та конкурс національних костюмів.

      Щодо останнього, то, щиро кажучи, неозброєному знаннями й політичними міркуваннями фахівців-суддів оку здавалося, що серед вбрання усіх дівчат немає рівних національному костюму «Міс Тринідад і Тобаго». Кеніша Тхом — до речі, надзвичайно гарна і приємна дівчина — вийшла на сцену в розкішному образі велетенського метелика. Браво, Кеніша — це не лише вигук автора цих рядків, а й фактично одностайна думка як безпосередньо присутніх на цьому дійстві глядачів, так і користувачів мережі інтернет. Втім переможницю в конкурсі національних костюмів обирає не народ, а журі, яке визначило найкращою представницю Японії Курару Чібану. Очевидно, фахівці все ж таки враховували епітет «національний»: «Міс Японія» постала перед залом у вельми осучасненому образі самурая.

      Як відомо, «втішних призів» загалом є три: окрім «костюмного», це ще й звання «Міс конгеніальність» та «Міс фотогенічність». Першу обирають самі дівчата — за товариськість, привітність, уміння знайти з усіма спільну мову тощо. Цього року «найконгеніальнішою» зі «всесвітніх місок» стала красуня з Гани, височезна й справді вродлива Анджела Асаре. Що ж до дівчини, яку найбільше «любить камера», як кажуть фотографи, то її «вибори» носять дещо суб'єктивний характер: обирають нібито найфотогенічнішу міс не фахівці, а користувачі інтернету. А у «всесвітньому павутинні» не було рівних «Міс Філіппіни» Лії Андреа Рамос. Чи то філіппінці всі поголовно «озброєні» інтернетом, чи то просто надзвичайно активні, але на форумі неофіційного сайту конкурсу (www.missosology.com), не кажучи вже про інші подібні ресурси, вони найактивніше свою красуню «рекламували», відстоювали і вболівали за неї протягом усього конкурсу. У результаті сталося так, як і гадалося: звання «Міс фотогенічність» було присуджене справді дуже фотогенічній (а усмішка, усмішка яка!) Лії.

      Ну і, нарешті, про головне. На сцену найбільшого в Америці залу «Шрайн аудиторіум», де відбувалося завершальне дійство конкурсу «Міс Всесвіт-2006» (у прямому ефірі шоу пізно ввечері за американським і пізно ж уранці за нашим часом транслювала телекомпанія Ен-Бі-Сі; за неофіційними даними, телеглядацьку аудиторію склали 600 мільйонів глядачів у 170 країнах світу — на жаль, без України) всесвітні красуні виходили в кілька етапів. Спершу — в національних костюмах (хто забув — у нашої Інни було оригінальне вбрання від Діани Дорожкіної: корсет із вишитим зображенням Богородиці, шалька на плечах і справжнісінький, тільки маленький, собор на голові). На цьому «виході» вкотре спалахнув ізраїльсько-ліванський конфлікт: представниця Ізраїлю Анастасія Ентіна, яка, до речі, походить з України, а мешкає в Хайфі, яку постійно тероризує «Хезболла», знову категорично відмовилася фотографуватися з «Міс Ліван» Габріель Бу-Рахад. Як навмисне, дівчата протягом трьох тижнів конкурсу майже весь час опинялися поряд. І ще одне спостереження: і Настя, і Габріель були цілком гiднi перемоги — обидві дівчини наділені непересічною вродою. Проте, на жаль, до фінальної п'ятірки жодна з них не потрапила.

      Першим випробуванням для красунь стало відсіювання 66 учасниць: ведучі оголосили імена тих, хто потрапив до двадцятки «чвертьфіналісток». Серед них (ура!) опинилася і наша Інна Цимбалюк, а також, зокрема, представниці Росії, Данії, Ефіопії, Бразилії, Швеції, Таїланду, Болівії, Угорщини, Парагваю, Індії, Аргентини. Наступним був вихід у купальниках, який, на жаль, «відсіяв» і «Міс Україну», й іще дев'ятьох її колег.

      Надалі боротьбу продовжили схвильовані Міс Канада, Тринідад і Тобаго, Болівія, Японія, Пуерто-Рiко, США, Швейцарія, Мексика, Колумбія та Парагвай. Спершу вони вийшли на сцену у вечірніх сукнях, а потім відповідали на хитрі запитання «фінального» журі (воно, як уже писала «УМ», судить учасниць лише на заключному шоу, обираючи переможницю із раніше відібраних «попереднім» журі фіналісток). У представниці Пуерто-Рiко запитали, чому вона мріє стати актрисою. Зулейка Рівера відповіла просто: «У представників акторської професії є можливість вкладати серце у втілення образів інших людей».

      І потрапила в «найфінальнішу» п'ятірку. Власне, тут уже всі фактично переможниці, хоча, звісно, найкращою може бути тільки одна. Отже, першою віце-міс Всесвіт, якій доведеться виконувати обов'язки «королеви» в тому разі, якщо вона з якихось причин буде змушена від них відійти, стала чарівна «Міс Японія», 24-річна Курара Чібана. Звання другої віце-міс здобула 21-річна «міска» зі Швейцарії Лауріана Гільєрон. Третьою віце-міс стала «Міс Парагвай» Лурдес Аревалос (22 роки), а четвертою — гарненька «Міс США», 20-річна Тара Коннер (до речі, перша переможниця національного конкурсу, яка представляла штат Кентуккі). Ну і, нарешті, «гіп-гіп ура!» — Зулейка Рівера Мендоса вже вдруге в цьому тисячолітті й уп'яте в історії конкурсу «Міс Всесвіт» здобула для Пуерто-Рiко корону переможниці (нагадаємо, у 2001 році конкурс проходив саме в Пуерто-Рiко, і тоді звання «Міс Всесвіт» отримала Деніз Кіноньє, яку водночас визнали й «Міс конгеніальність». Що ж до попередніх перемог пуерторiканок, то представниці цієї країни отримували корону «Міс Всесвіт» також у 1970-му, 1985-му та 1993-му рр.).

      Інтрига полягає в тому, що Пуерто-Рiко, незважаючи на свій латиноамериканський статус, насправді є американською колонією, яка має статус «вільноприєднаної держави». Відповідно міс Рівера, як і всі її спiввiтчизники, має ще й громадянство США. Як і «мажоритарний» власник конкурсу, американський мільйонер Дональд Трамп...

      Після коронації панночка Зулейка як здуріла. Ледве встигла прикрити чарівною долонькою рота, з якого вирвався шалений крик — надто вже несподіваною стала для дівчини ця перемога. А вже після фінальної прес-конференції в ранзі «Міс Всесвіт» сердешна зомліла — перехвилювалася, до того ж у залі було дуже душно. Охоронці на руках винесли її за куліси, звідки повідомили, що здоров'ю дівчини нічого не загрожує. Хворіти їй тепер ніяк не можна, адже в насиченому графіку «Міс Всесвіт», який розписаний фактично на цілий рік, немає ні вихідних, ні відпустки... Втім Зулейка каже, що до напруженої роботи готова, і навіть не може дочекатися, коли ж нарешті почне виконувати свої обов'язки — пуерторiканка дуже хоче займатися благодійністю: допомагати хворим на ВІЛ/СНІД, особливо дітям, сиротам тощо. А канадка російського походження Наталі Глєбова, яка в ранзі «Міс Всесвіт» виконувала цю важку роботу протягом усього минулого року, нарешті зможе відпочити...

 

ПЕРЕМОЖНИЦЯ

      Зулейка Рівера Мендоса

      Вік — 18 років, зріст — 175 см.

      Народилася і зростала в маленькому, але дуже мальовничому містечку Салінас на узбережжі Карибського моря у, за її словами, «скромно заможній» і дуже щасливій сім'ї. Має двох молодших братів, яких просто обожнює.

      У вільний час полюбляє дивитися латиноамериканську версію телешоу «Американський кумир» (щось на кшталт російської «Фабрики зірок») і драматичні фільмі та серіали. Любить музику — від іспанського року до класичних оперних арій, а також танцювати, займатися йогою, бігати підтюпцем і ходити до тренажерного залу.

      Мріє стати великою актрисою, і вже прямує до здійснення своєї мрії: знімалася в кількох рекламних роликах і телешоу.

      Вважає себе чистісіньким зразком латиноамериканської вроди — від зовнішніх даних до захоплень і вмінь. Переконана, що досягне поставлених перед собою цілей, позаяк чітко знає, чого саме хоче, і не збирається збочувати зi шляху до втілення мрій.

  • Огидні і прекрасні

    У Нью–Йорку відбулася одна з найулюбленіших подій шоу–бізнесової тусовки — церемонія вручення премії MTV Video Music Awards, заснованої найпопулярнішим музичним телеканалом у світі. Уперше подію такого масштабу організували в Брукліні, і незважаючи на «непрестижний» статус цього району, дійство було справді вражаючим. >>

  • Ольга Куриленко: Мені ніколи не спадало на думку зірватися

    Цілком можливо, що за кілька років світ перестане асоціювати Ольгу Куриленко винятково з дівчиною Бонда: сьогодні вона задіяна у кількох проектах всесвітньо відомих режисерів, що дає їй надію вийти за рамки образу статичної красуні. Сміливо припускаю, що у майбутній біографії актриси буде глава, в якій описуватиметься, що змінити амплуа їй дозволила робота у фільмі дебютантки Міхаль Боганім «Земля забуття» (картина виходить на екрани кінотеатрів України 26 квітня): Ольга грає молоду жінку, яка не може забути про трагедію, що сталася в її житті під час вибуху на ЧАЕС. Актриса сама вийшла на проект маловідомої режисерки. «Від когось Ольга довідалася, що існує сценарій фільму про Чорнобиль, і зацікавилася ним, — розповідала в інтерв’ю «УМ» Міхаль. — Оскільки я знімала до цього документальне кіно, то мені не йшлося про те, щоб залучити до роботи над фільмом відомих акторів. Але коли зустрілася з Ольгою і поговорила з нею, то зрозуміла, що вона підходить на цю роль».

    Незважаючи на те, що українка працює з такими великими, як Деніел Крейг, Терренс Малік, Том Круз, їй вдається залишатися «земною». «Особливі прикмети» цієї знаменитості: скромність, виваженість, працьовитість. Хоча, можливо, у майбутньому ми дізнаємося про недитячі інтриги, завдяки яким, а не лише екзотичній красі, Куриленко пробиралася на вершини Голлівуду, проте в інтерв’ю «УМ» Оля постала саме такою. За її словами, вона не по­требує «зіркової свити»: у неї немає менеджера, асистента, водія, публіциста. «Свою кінокар’єру я будую сама. Для простої поради мені достатньо мого асистента», — стверджує Куриленко. >>

  • Ковток води

    Лікарі, які робили розтин тіла співачки Уїтні Х’юстон, виявили в її легенях воду. Така остання новина із закулісся раптової смерті американської зірки поп– та соулмузики. >>

  • Хай живе королева!

    Цьогорічна, 58–ма, церемонія вручення найвищих американських музичних нагород «Греммі», яка відбулася в Лос–Анджелесі у ніч із неділі на понеділок за київським часом, пройшла під знаком жалоби. Напередодні у своєму готельному номері була знайдена мертвою славетна співачка Уїтні Х’юстон, яка мала виступити на цій церемонії, тож вечір фактично перетворився на вшанування її пам’яті. Спершу організатори навіть думали взагалі скасувати захід, але родина Х’юстон попросила цього не робити. Проте в програму церемонії було внесено зміни. >>

  • Король переміг Цукерберга

    Цьогорічна, 83–тя, церемонія нагородження премією Американської кіноакадемії виявилася чи не найбільш передбачуваною з початку сторіччя. В усіх головних номінаціях «Оскар» отримали фаворити, та й решта переможців критиків не здивували. >>

  • Німецька ПОПелюшка

    Змагання, в тому числі й музичні, привабливі несподіванками. Цьогорічне «Євробачення» подарувало дуже симпатичний «сюрприз»: перемогу звичайної німецької дівчини, вчорашньої школярки, яка, не маючи змоги похвалитися вокальними даними чи особливим музичним талантом, підкорила Європу своєю щирістю і простотою. Німеччина стоїть на вухах і носить Лєну Майєр–Ландрут на руках, продюсер на хвилі цієї ейфорії пропонує відправити її на «Євробачення» й наступного року, а сама тріумфаторка зітхає: мовляв, усе це приємно, але коли ж їй тепер навчатися? >>