ХРОНІКА

22.07.2006
Бокс

      П’ятеро українців отримають медалі чемпіонату Європи, що вийшов на фінішну пряму в Болгарії. Це стало відомо у четвер, після того як у чвертьфінальних двобоях 19-річний Олександр Усик (вагова категорія до 75 кг) за очками переміг грузина Карелішвілі (38:15), а Денис Пояцика (до 91 кг) уже в першому раунді нокаутував угорця Дармоша. Таким чином, спортсмени з Криму й Кременчука у півфіналах приєдналися до партнерів по збірній — Стрецького, Сіллаха, Ключка — і навіть у разі поразки у півфінальних поєдинках отримають бронзові нагороди.

      Полтавець Микола Семеняга (до 64 кг), на жаль, у чвертьфіналі зовсім трошки програв румуну Георге (26:30 за очками), а Дмитро Булєнков із Херсона (до 57 кг) — азербайджанцеві Імранову (21:38).

Відзнака

      Кращим спортсменом України червня Національний олімпійський комітет визнав Івана Гешка. Бігун на 1500 м із містечка Кіцмань Чернівецької області виграв етап престижних змагань «Золотої ліги» в Парижi.

Велоспорт

      На 17-му етапі багатоденки «Тур де Франс» сюрприз підніс Флойд Лендіс із команди «Фонак». Американець, який тривалий час був лідером перегонів, але потім у генеральній класифікації спустився донизу, вирішив повернутися на провідні позиції й утік від пелетону на черговому відрізку в Альпах довжиною 201 км. Лендіс фінішував наодинці й значно скоротив свій відрив від іспанського дуету лідерів загального заліку — Перейро й Састре. За три етапи до фінішу «Великої петлі» Флойд тепер відстає від першого з них на 30 секунд, а від другого — на 18.

      Карлос Састре зі «стайні» CSC зумів утримати свою позицію через те, що фінішував слідом за американцем (+5 хв. 42 сек.), а третім призером став француз Моро з «AG2R-Превоянс».

      Галичанин Ярослав Попович («Діскавері ченнел») позавчора фінішував 32-м (+21.23), а Сергій Гончар з «Т-Мобайл» — 42-м (+31.03). У генеральній класифікації Попович посідає 24-те місце (+48.51), а Гончар — 57-ме (+1.51.03).

Баскетбол

      Молодіжна збірна України виграла останній матч другого групового турніру чемпіонату Європи в дивізіоні В у ровесників із Чехії — 57:38. Утім наші хлопці не пробилися до четвірки кращих команд першості й відтак не зможуть підвищитися в класі.