Чи переможе Мікі-Маус Годзіллу?

20.07.2006

      Студенти Інституту мистецтв з американського міста Форт-Лодердейл, штат Флорида, мають намір побити світовий рекорд у галузі виготовлення скульптур із... попкорну. Минулої суботи вони почали роботу зі збирання «цеглинок», з яких і буде складена гігантська статуя. Як повідомляє Газета.Ru, вивершити в кукурудзі флоридці надумали не когось там, а мультиплікаційне мишеня — Мікі-Мауса.

      Наразі світове досягнення в цій дивній номінації належить представникам Великої Британії, які в 2003 році побудували з попкорну 5-метрову фігуру іншого кіношного героя — Годзілли. Який зріст матиме Мікі-Маус, наразі невідомо, зате про вагу є точні дані: «розтрісканої» кукурудзи американські студенти замовили 2268 кг.

      Тепер кожну об’ємну зернину треба змастити каніфоллю і сформувати таким чином невеликі бруски, а вже потім їх потрібно буде звести докупи й підрівняти фігуру за допомогою пилок та наждаків. Часу в непересічних митців — досхочу, адже саме змагання з будівництва фігур із різних продуктів відбудеться аж у жовтні.