В Україні вперше централізовано закупили алотрансплантати шкіри
На замовлення Міністерства охорони здоров’я Медичні закупівлі України вперше закупили алотрансплантати шкіри. >>
Лікарі-дієтологи різних країн складають великі переліки продуктів і страв, які не приносять людині нічого, крім проблем зі здоров'ям. Ці переліки мають багато відмінностей, але американські дослідники визначили 5 позицій, присутніх у кожному без винятку списку, повідомляє сайт «Медикус.ру». Найбільш небезпечними для наших нутрощів сайт назвав:
1. Солодкі газовані напої. Вчені довели, що така водичка створена не для вгамування спраги, а навпаки, для її підсилення. Крім того, солодка газировка містить багато цукру чи його замінників (близько 5 чайних ложок цукру в одній склянці напою), і постійне споживання такого висококалорійного продукту може призвести до ожиріння.
2. Картопляні чипси, особливо виготовлені не з цілої картоплі, а з пюре. Це, по суті, висушена суміш вуглеводів та жиру плюс штучні смакові добавки. До цієї ж категорії належить картопля-фрі, з якої під час приготування випаровуються всі корисні речовини.
3. Солодкі батончики на кшталт «Снікерса», створені не для вгамування голоду, а для покращення апетиту. Поєднання великої кількості цукру і різних хімічних добавок забезпечує високу калорійність та викликає у людини шалене бажання їсти.
4. Сосиски, сардельки, варена ковбаса, паштети й інші продукти з так званими прихованими жирами. Не кожен споживач знає, що до 40 відсотків ваги цих продуктів складають жири (сало, жир із нутрощів, свиняча шкурка, обрізки підчеревка тощо), які маскуються під м'ясо за допомогою різноманітних смакових добавок.
5. Жирні сорти м'яса, особливо у смаженому вигляді.
Як стверджують дієтологи, якби жирно-солодке «смакотиння» з цього списку ніколи не потрапляло на наш обідній стіл, людей із діабетом, ожирінням та захворюваннями шлунково-кишкового тракту було б значно менше, ніж сьогодні.
На замовлення Міністерства охорони здоров’я Медичні закупівлі України вперше закупили алотрансплантати шкіри. >>
Голодування може мати погані генетичні наслідки для наступних поколінь – те, чого не вистачає у вашому раціоні, може також впливати на здоров’я ваших нащадків. >>
Заяву про зменшення кількості медичних вишів зробили УМОН. Студенти медичних спеціальностей повинні отримувати базову вищу освіту у класичних ЗВО, а вже після цього навчатися на потужних медичних факультетах. >>
Чверть дітей віком від 7 до 9 років серед країн Європи, Західної та Центральної Азії мають надмірну вагу, зокрема 11% – ожиріння. >>
Спільно з Міністерством охорони здоров’я Міністерство оборони України представили реформу військово-лікарських комісій (ВЛК), яку впровадять до листопада 2025 року. Її мета — «змінити застарілу систему». >>
Перелік тестів, шкал аналізу та методик, за якими реабілітологи зможуть оцінювати функціонування пацієнта, що потребує реабілітації затвердило Міністерство охорони здоров’я України. >>