Вмочи печиво, а не пальці

04.07.2006

      Не кожному українцеві в ресторані вдасться легко розібратися у неймовірній кількості ложечок-виделок-ножів для м'яса, риби, десерту і ще казна-чого. Що вже казати, коли там з'явиться щось ну зовсім не схоже на ці знайомі нам предмети. Наприклад, механізм, що дозволяє вмочати печиво в чай або молоко, не забруднюючи при цьому рук. Цей дуже «корисний» пристрій придумав винахідник з американського штату Флорида Девід Фрідман. Своє дітище він представив на виставці винаходів, що відбулася в Пітсбурзі. Як повідомляє сайт «Рокфеллер.ру», пристрій отримав назву «Містер Вмочи».

      «Діти обожнюють умочати печиво в молоко», — каже автор «Містера Вмочи», згадуючи, як сам свого часу любив запускати крекери в молоко або сік. Але винахіднику завжди не давало спокою те, що це захоплююче заняття настільки «брудне» і негігієнічне. «На маля, вимазане з голови до ніг хлібною кашею з розмоклого печива, жалко дивитися», — бідкається винахідник. А тому, коли подорослішав і одержав технічну освіту, Девід придумав для цього спеціальну «вмочалку». Чоловiк сподівається, що його винахід по достоїнству оцінять як діти, так і їхні батьки, повідомляє «Ананова».

      Не знаємо, як там американці, а на наш погляд «Містер вмочи» цілком може претендувати на першість у списку найбезглуздіших товарів. Раніше, скажімо, ми вже писали про чашку, яка має «карман» для печива, та кухонний міні-пилосос для збирання з обіднього столу хлібних крихт.