Де раки... забивають

04.07.2006

      Грати матчі ще якогось турніру під час чемпіонату світу з футболу — річ невдячна. І не лише тому, що вся увага прикута до найголовнішої футбольної події чотириріччя, а й суто з кадрової точки зору. Що це таке, відчув на собі в неділю «Дніпро», який відкрив єврокубковий сезон матчем другого раунду Кубка Інтертото. В 70-тисячному словацькому місті Нітра наставник дніпропетровської команди Олег Протасов не міг розраховувати на гравців збірної України Шелаєва, Русола, Єзерського та Назаренка. Без цього квартету сезон довелося розпочинати з поразки.

      Початок гри ніби дозволив згадати успішне подолання свого часу дніпрянами іншого словацького бар'єру, у вигляді «Артмедії». Білоруський легіонер Сергій Корніленко після точного пасу Костянтина Кравченка реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером «Нітри» вже на 10-й хвилині. Проте за п'ять хвилин своє слово сказав кращий бомбардир попереднього словацького чемпіонату Роберт Рак, який теж успішно виконав своєрідний «буліт». У цьому епізоді, як і взагалі в матчі, невпевнено зіграла центральна вісь захисту «Дніпра» — захисник Матюхін та «опорник» Бідненко. Останній ще до перерви відзначився тим, що заробив штрафний удар у власні ворота. Завдяки цьому «стандарту», який чудово виконав Ерік Грнчар, господарі й виграли матч. У гостей нічию міг встановити Руслан Костишин, але м'яч після його удару влучив у поперечину воріт.

      У повторному матчі, який відбудеться найближчими вихідними, «Дніпро» повинен і може вигравати у словаків, які, на відміну від нашої команди, не ставили завдання виходу через «інтертотівський» відбір у Кубок УЄФА. Суттєво допомогти дніпровцям вийти в третьому раунді на «Марсель» може повернення плеймейкера Сергія Назаренка, який не зіграв на ЧС-2006 жодної хвилини, а тому повинен перебувати в повній бойовій готовності.

 

ТАБЛО

Кубок Інтертото. Другий раунд. Перші матчі

«Нітра» (Словаччина) — «Дніпро» (Україна) — 2:1

      Голи: Рак, 15; Гончар, 32 — Корниленко, 10

«Дніпро»: Куслій, Грицай, Корниленко (Мелащенко, 82), Костишин, Бартулович, Радченко, Матюхін, Бідненко (Лисицький, 65), Кравченко (Балабанов, 22), Шершун, М.Пашаєв

      Інші матчі: «Москва» (Росія) — МТЗ-РІПО (Білорусь) — 2:0, «Маккабі» (П-Т, Ізраїль) — «Зрінськи» (Боснія) — 1:1, «Шопрон» (Угорщина) — «Кайсеріспор» (Туреччина) — 3:3, «Ліллестрем» (Норвегія) — «Кефлавік» (Ісландія) — 4:1, «Фарул» (Румунія) — «Локомотив» (Пд, Болгарія) — 2:1, «Рід» (Австрія) — «Динамо» (Тб, Грузія) — 3:1, «Тирасполь» (Молдова) — «Лех» (Польща) — 1:0, «Хайберніан» (Шотландія) — «Динабург» (Латвія) —  5:0, «Зета» (Сербія) — «Марибор» (Словенія) — 1:2, «Осієк» (Хорватія) — «Етнікос» (Кіпр) — 2:2, «Грассхоппер» (Швейцарія) — «Тепліце» (Чехія) — 2:0, «Тампере юн.» (Фінляндія) — «Кальмар» (Швеція) — 1:2, «Оденсе» (Данія) — «Шелбурн» (Ірландія) — 3:0.