Провал під дощем

30.06.2006

      Цього року Уїмблдон запізнився — у понеділок жоден матч стартового раунду не закінчився через дощ. І цей погодний фактор трохи відсунув у часі великі розчарування України. Зокрема, колись перша у світі, а зараз 12-та на Уїмблдоні швейцарка Мартіна Хінгіс добила нашу Ольгу Савчук у вівторок — 6:2, 6:3. Цього ж дня Катерина Бондаренко здолала Івану Лісяк (Хорватія) — 6:4, 7:5, а Вікторія Кутузова — американку Лілію Остерло — 6:4, 6:3.

      Як виявилося, ці дві перемоги стали останніми для наших дівчат на трав'яних кортах Лондона. Адже в середу, у День Конституції, на цьому турнірі серії «Великого шолому» не лишилося жодної українки. Юліана Федак у двох партіях «начисто» програла представниці Ізраїлю Шахар Пеер, сіяній під 20-м номером, — 2:6, 1:6. Олена Бондаренко поступилася американці Меган Шонессі у трьох сетах, хоча почала непогано, — 6:4, 2:6, 3:6. Юлія Вакуленко мала непогані шанси пройти американку Ваню Кінг, але за рахунку 4:5 змушена була відмовитися від боротьби через проблеми зі здоров'ям.

      Це були матчі першого кола. А в поєдинках другого Катя Бондаренко була розбита 10-м номером «посіву» Ніколь Вайдісовою (Чехія) — 1:6, 1:6. А Кутузова просто не вийшла на матч другого раунду проти другої ж ракетки змагань, титулованої бельгійки Кім Клійстерс. Причина — гостра вірусна інфекція у нашої спортсменки. Таким чином, наших в «одиночці» вже не лишилося...

      Станом на вчора, коли продовжився другий етап, жодних сенсацій на Уїмблдоні не трапилося. У найцікавішому — за рейтингом учасників — матчі середи Родже Федерер (Швейцарія, 1-й номер «посіву») обіграв надію господарів кортів, британця Тіма Хенмана, із майже непристойним рахунком, — 6:4, 6:0, 6:2.