З Гамбурга й до медалей рукою подати

30.06.2006
З Гамбурга й до медалей рукою подати

Воронін отримав травму і розвинути успіх «синьо-жовтим» не допоможе. (Фото РЕЙТЕР.)

      Матч 1/4 фіналу Україна — Італія почнеться сьогодні в Гамбурзі о 22.00 за київським часом. На поле на «АОЛ-арени» не зможе вийти дискваліфікований захисник італійців Марко Матерацці. Крім нього, у поєдинку навряд чи візьме участь травмований Алессандро Неста, що є для «Скуадри адзурри» значно серйознішою втратою. Можливо, це полегшить завдання українським форвардам. Хоча наша атака сьогодні вперше на чемпіонаті матиме змінений вигляд. Після матчу зі швейцарцями з'ясувалося, що ушкодив м'язи стегна Андрій Воронін, тому поява нападаючого «Байєра» на полі виключена. Ймовірно, Блохін ризикне випустити разом із Шевченком Артема Мілевського, котрий вдало влився у гру в понеділок. А плюс — це те, що до послуг наших наставників усі гравці оборони, адже Русол і Свідерський уже відбули одноматчеві дискваліфікації, а Єзерський загоїв пошкодження.

      Збірна України у вівторок і середу тренувалася в Потсдамі, а вчора вдень перелетіла з Берліна до Гамбурга. Ввечері «синьо-жовті» провели тренування у місті майбутньої битви, хоча ані нашій команді, ані підопічним Марчело Ліппі організатори не дозволили це зробити власне на полі, де вони зійдуться в герці. Пославшись на те, що газони не витримують навантаження, вони надали для занять сусідні тренувальні поля. Утім нашим головний стадіон Гамбурга вже знайомий — тут українці здобули свою першу перемогу на «мундіалі», над аравійцями. Виграємо й цього разу?

      У телефоннiй розмовi з Григорiєм Суркiсом — главою ФФУ — Президент України Вiктор Ющенко привiтав футболiстiв з великою перемогою i не виключив, що буде присутнiй на стадiонi в Гамбурзi.