Побувати у Парижі й програти

06.06.2006
Побувати у Парижі й програти

«Що ж я наробила?» - спитала себе Вікторія Кутузова. (РЕЙТЕР.)

      На жаль, жодній із тенiсисток доволі представницької української делегації на «Ролан Гаррос» пройти далі третього кола не вдалося. Хоча Юлія Вакуленко була дуже близькою до цього, та у вирішальний момент не вистачило концентрації. Кримчанка впевнено виграла першу партію у досвідченої швейцарки Патті Шнідер (6:2), але наприкiнцi другої програла власну подачу, а разом з нею і сет - 5:7. Мабуть, розчарування від втраченої перемоги настільки охопило Вакуленко, що у третій партії вона за шість геймів зробила 18 (!) невимушених помилок і програла зустріч сьомій ракетці турніру.

      Юна одеситка Вікторія Кутузова також взяла першу партію у зірки - росіянки Олени Дементьєвої (6-й номер посіву) з рахунком 6:3. Та потім гідного спротиву вчинити не зуміла - 0:6, 4:6. Щоправда, у наступному матчі нестабільна Дементьєва у двох сетах поступилася дорогою кривдниці Ольги Савчук - Шахар Пеер з Ізраїлю. А в неділю на грунтових кортах французької столиці сталося ще дві гучні сенсації.

      Фаворитка турніру, перший номер світового рейтингу, господарка кортів Амелі Моресмо в 1/8 фіналу поступилася 17- рiчнiй чешці Ніколь Вайдісовій (16) - 7:6, 1:6, 2:6. Далі жертвою більш «голодної» до перемог суперниці стала російська суперзірка Марія Шарапова (4), котра програла співвітчизниці Динарі Сафіній (14) - 5:7, 6:2, 5:7. Перемогу американки Венус Уїльямс (11) над згаданою Шнідер до великих сюрпризів не віднесеш, але несподіванкою назвати можна - 4:6, 6:3, 6:2. Таким чином уже відомі три з чотирьох чвертьфінальних пар: Вайдісова - Уїльямс, Сафіна - Кузнєцова (8), Енен-Арден (Бельгія, 5) - Грьонефельд (Німеччина, 13).

      З представників України свої виступи в Парижі продовжують Олена Бондаренко з Юліаною Федак, котрі приємно здивували у другому колі парного розряду, вибивши з боротьби сьомий дует турніру - Хубер/Навратілова (ПАР/США) - 6:3, 3:6, 6:4. А 49-річна «бабуся» Мартіна Навратілова продовжує дивувати світ своїм спортивним здоров'ям.

      У чоловіків сенсацію на радість місцевої публіки створив Жаель Монфіс (25), котрий у чотирьох сетах переграв восьму ракетку турніру - американця Блейка. Хорват Анчич (12) змусив завершити виступи в Парижі іспанця Робредо (7) і тепер у чвертьфіналі зустрінеться з першим номером рейтингу АТП - швейцарцем Федерером. В іншій парі зійдуться аргентинець Налбандян (3) і росіянин Давиденко (6).