Ані кіно не було, ані танців

06.06.2006
Ані кіно не було, ані танців

Проти «кувалд» Валуєва Бек протримався недовго.

      Якщо до минулої суботи ще в когось і були сумніви щодо сили росіянина Миколи Валуєва, то після поєдинку, в якому він уперше захистив титул чемпіона світу за версією WBA, навколо лунають лише захоплені відгуки. Російський гігант (213 см, 145 кг) розрекламованого претендента Оуена Бека, як прийнято казати у наших сусідів, «мочив» від душі. Уродженець Ямайки щось там намагався зробити ударами з підскоком (зріст чорношкірого боксера - 187 см), але даремно. Уже в другому раунді Бек ознайомився з підлогою рингу - нокдаун. Від добивання велетнем його врятував гонг. Проте вже на початку третього раунду Валуєв ще раз змусив впасти «маленького», той героїчно підвівся, але рефері, подивившись у його очі, цей бій припинив.

      Нас у всьому цьому цікавить, перш за все, післяматчева ейфорія. Промоутер росіянина Вілфірд Зауерленд заявив: «Ми дуже хотілися б зустрітися з Володимиром Кличком, бо це наша заповітна мрія. Але цей поєдинок можливий не раніше наступного року, бо у вересні в Миколи заплановано захист титулу в Нью-Йорку». Не промовчав і скандально відомий промоутер Дон Кінг: «Валуєв відправить Кличка в нокаут. У Миколи чудові комбінації, вражаючий аперкот. Його недооцінюють - це зірка, що сходить. Ми спробуємо його перевезти в Америку, де він пронесеться ураганом і стане абсолютним чемпіоном».

А ТИМ ЧАСОМ...

      Також захоплююче видовище очікувалося 10 червня у київському Палаці спорту. Планувалося продовжити привабливу для глядача «вісь» протистояння між Києвом і Донецьком. Два Інтерконтинентальних чемпіони (до 66,678 кг) - столичний боксер Юрій Нужненко (WBA) та донеччанин В'ячеслав Сенченко (IBF) - мали провести бій за об'єднання поясів. Але у боксера з шахтарського краю виявилися інші плани. Заміну для Нужненка знайшли в обличчі ще одного співвітчизника Максима Нестеренка, але й він буквально не так давно одержав інші, більш цікаві пропозиції. Тому поєдинок Нужненко - Нестеренко перенесено на вересень.

      Нарешті промоутерська компанія National Box Promotion знайшла можливість дати вихід підготовці Юрія Нужненка. 8 червня у рамках турніру рейтингових поєдинків у Львові він зустрінеться з поляком Артуром Бояновським.