Довіра — основа банківської справи

30.05.2006
Довіра — основа банківської справи

Голова правління банку Віктор Братко. (Фото прес-служби банку.)

Надійність, стабільність і репутація

      Для українців проблема, де зберігати чи позичати гроші, завжди була актуальною. А після багатьох гучних фінансових пірамід більшість із нас довіряє свої грошові заощадження лише перевіреним і надійним банкам. Одним із них є Акціонерний банк «Київська Русь». Десять років успішної роботи на нестабільному фінансовому ринку України — це очевидне свідчення високої репутації та надійності банку. АБ «Київська Русь» — універсальний банк міжрегіонального значення. За 10-річний період роботи банк відкрив 53 структурні одиниці на території України і надалі планує розширювати свою «географію».

      Минулий рік став роком найбільш стрімкого зростання балансових показників банку. На сьогодні АБ «Київська Русь» займає 44-те місце за середніми обсягами активів серед 164 українських банків. Свою діяльність банк спрямовує на збільшення обсягів активних операцій до рівня, що дозволить перейти в другу групу банків (середні активи вище 1,3 мільярда гривень).

      Свою основну місію банк вбачає в задоволенні потреб суспільства в якісних банківських продуктах. Основним мотивом діяльності банку є корисність для країни, клієнтів і акціонерів банку.

      До речі, акціонери банку — це провідні підприємства та організації різних форм власності, серед яких ВАТ «Київський картонно-паперовий комбінат», ВАТ «Південтеплоенергомонтаж», АТЗТ «Альба Україна», «Украгроком».

      Уже не один рік банк обслуговує пенсійні рахунки, працює за «зарплатними проектами» (заробітну плату чимала когорта українських фахівців отримує за допомогою платіжних карток АБ «Київська Русь»). Право виплачувати заробітну плату працівникам бюджетних організацій банк виборов на конкурсах Державного казначейства України, що свідчить про рівень довіри до банку та його надійність. А ще АБ «Київська Русь» зарекомендував себе законослухняним банком.

        Важливим і показовим також є факт визнання заслуг керівництва банку перед державою: минулої п'ятницi на урочистoму засiданні з нагоди Дня банкіра Президент України особисто вручив Головi правління АБ «Київська Русь» Віктору Братку орден «За заслуги» III ступеня.

«Ми — клієнтоорієнтований банк»

      На досягнутому банкіри «Київської Русі» зупинятися не збираються. У структурі активів 70 відсотків займає кредитування реального сектору економіки, — розповідає голова правління банку Віктор Братко, — пріоритетними галузями для кредитування є підприємства агропромислового комплексу, транспортні підприємства, хімічна промисловість, будівництво, паливно-енергетичний комплекс. Однак ми розширюємо і вдосконалюємо перелік кредитних послуг також і для населення. Банк активно впроваджує різноманітні програми кредитування фізичних осіб, такі як «Товари на виплату», «Кредитування поточних потреб», «Автомобіль у кредит» та інші. Ми також орієнтуємося на середній бізнес, для чого створено відділ кредитування малого та середнього бізнесу — цей напрям будемо розвивати і надалі. Окрім того, плануємо активніше розвивати іпотечне кредитування. Банк постійно працює над удосконаленням кредитної політики — збільшуються строки кредитування, диференціюються відсоткові ставки, а також над удосконаленням клієнтських відносин».

      Ключовим завданням є якісне обслуговування клієнтів. «Різні банки пропонують практично однакові послуги, — каже Віктор Братко, — тому боротьба за споживача переходить у площину боротьби за емоційні переваги. І головним козирем стає корпоративний імідж банку. Тому, будучи середнім, наш банк намагається на всі 100 відсотків використовувати переваги перед великими фінансовими закладами — швидкість і якість наданих послуг, можливість індивідуального підходу до клієнта».

      Дбають тут і про естетичне задоволення відвідувачів: дотримуючись стилю, який бере початки вже від назви банку, у головному офісі влаштували картинну галерею — картини тут також «дихають» епохою Київської Русі — написав їх відомий художник Іван Шишман. До речі, головний офіс банку розміщується теж не випадково в центральній історичній частині Києва — на Подолі, на вулиці Хорива, звідки видно бані Флорівського жіночого монастиря.

До дня народження...

      А з нагоди 10-річчя банк «Київська Русь» підготував чимало святкових акцій. Так, для юридичних та фізичних осіб, суб'єктів підприємницької діяльності, передбачене безкоштовне відкриття поточних рахунків клієнтів та встановлення системи «Клієнт-Банк». Для пенсіонерів, які відкриють пенсійні рахунки в період із 15 травня по 1 липня, нараховуватимуть відсотки за коштами, які зберігаються на поточних рахунках, на один відсоток більше — 11 відсотків річних.

      Цікаві пропозиції щодо розміщення коштів на депозитних рахунках юридичними особами та суб'єктами підприємницької діяльності.

      «Відзначаючи 10-річчя з дня заснування Акціонерного банку «Київська Русь», ми висловлюємо щиру подяку нашим акціонерам, клієнтам і партнерам, завдяки підтримці й довірі яких значною мірою стали можливими успішне становлення і розвиток банку, — каже Віктор Братко. — Багаті традиції і досвід успішної роботи, накопичений протягом 10 років діяльності банку, дають право говорити про високий професіоналізм наших менеджерів і працівників, завдяки чиїй праці підтримується фінансова стабільність банку, створюється запас міцності й потенціал його подальшого розвитку».