ХРОНІКА

19.05.2006
Футбол

      ФІФА оприлюднила оновлений рейтинг збірних. Команда України, порівняно з минулим місяцем, опустилася на чотири позиції і посідає 45-те місце (609 очок). Головний суперник нашої збірної на чемпіонаті світу в Німеччині — Іспанія — ділить 5-6-те місця зі США. Інші опоненти підопічних Блохіна по відбірковій групі Н — Туніс і Саудівська Аравія зберегли свої позиції — 21-шу і 34-ту, відповідно.

      Лідирують у рейтингу Бразилія — 827 очок, Чехія — 772, Голландія — 768 і Мексика — 758.

* * *

      В інтерв'ю газеті «МК в Донбассе» президент донецького «Шахтаря» Рінат Ахметов розкрив бюджет свого клубу в чемпіонському сезоні. Виявляється, гірники витратили за рік 84,5 млн. доларів.

* * *

      Першим новобранцем одеського «Чорноморця» у міжсезоння стане 31-річний півзахисник Олександр Зотов, який досі виступав у донецькому «Металурзі», а тепер повертається до свого колишнього клубу.

      Нігерійський нападник київського «Арсеналу» спростовує чутки про свій перехід до «Шахтаря» і має намір i надалі захищати кольори муніципального клубу. Принаймні про це форвард заявив прес-службі ФК «Арсенал-Київ». Контракт Емі з «канонірами» добігає кінця аж 30 червня 2007 року.

* * *

      Росія. Прем'єр-ліга. Відкладений матч: «Зеніт» — «Ростов» — 1:1.

* * *

      В Італії триває скандал, пов'язаний  з організацією договірних матчів. Президент федерації футболу країни Лучано Карраді вже пішов у відставку, головного винуватця ексцесу — менеджера «Ювентуса» Лучано Моджі — допитала поліція в Римі, а податківці в Турині провели обшук в офісі «Старої синьйори». Одне з обвинувачень стосується виконавчого директора «Юве» Антоніо Джираудо, який вів «чорну» бухгалтерію.

Баскетбол

      Чоловіки. Українська суперліга. Матчі за 9-14-те місця: «Політехнік» — «Пульсар» — 82:89 ОТ, «Маріуполь» — «Львівська політехніка» — 83:75.

* * *

      НБА. «Плей-оф». Півфінали у конференціях (серії до 4 перемог). Захід: «Сан-Антоніо» — «Даллас» — 98:97 (Данкан (36), Паркер (27) — Новіцьки (31); серія — 2:3). Схід: «Детройт» — «Клівленд» — 84:86 (2:3).

Хокей

      НХЛ. Кубок Стенлі. Півфінали у конференціях (серії до 4 перемог). Захід: «Едмонтон» — «Сан-Хосе» — 2:0 (Пека, Горкофф; серія — 4:2).

      За вихід до фіналу Кубка Стенлі «Едмонтон» посперечається з «Анахаймом», а у Східній конференції кращого визначать «Кароліна» й «Баффало».