Олег Блохін: За такі преміальні я й сам би зараз вийшов на поле!

19.05.2006
Олег Блохін: За такі преміальні я й сам би зараз вийшов на поле!

(УНІАН.)

      «Завданням-мінімумом для нашої збірної на чемпіонаті світу буде вихід з групи», — підтвердив тренер «синьо-жовтих» Олег Блохін на позавчорашній прес-конференції в Кончі-Заспі. «Поки не дуже радісні перспективи, але, хоч як би важко нам  було, ми поїдемо на чемпіонат і будемо боротися», — зазначив наставник національної команди. Під труднощами він мав насамперед проблеми зі складом та наявністю травмованих гравців. По-перше, досі не відомо, коли зможе відновитися й приєднатися до збірної Андрій Шевченко. По-друге, Блохін розкритикував рішення про проведення в Україні так званого золотого матчу: гравці в ньому виклалися на всі сто, в результаті є певні проблеми у Сергія Реброва, потрапив до лазарету ще один динамівець, захисник Сергій Федоров — у нього пошкодження стегна, інформацію щодо ступеня її складності тренерський штаб отримає після результатів медобстеження. У разі підтвердження травми Федорова, каже Блохін, він змушений буде відкликати зі збору у Португалії перед молодіжним Євро-2006 донеччанина Чигринського.

      «Ці два матчі за чемпіонство, можливо, й принесли задоволення уболівальникам, але мені як головному тренеру додали головного болю. Ми ще не проводили товариських матчів, не тренувалися, і якщо все так далі й піде, можуть виникнути глобальні проблеми...» — побоюється Олег Блохін, констатуючи слабкість лінії захисту своєї команди. А взагалі він знову ініціює впровадження жорсткішого ліміту на легіонерів у національній першості.

      Говорячи про найближчого опонента на «мундіалі», збірну Іспанії, Блохін зауважив, що нині проходить збір інформації щодо останніх контрольних матчів за участі цієї команди, досліджується склад, який назвав Луїс Арагонес. «Повернувся до складу Рауль, — зазначив  Блохін. — Взагалі, ця команда високотехнічна, вправно володіє м'ячем. Якщо дати їй розігратися, притиснути буде важко. Водночас, попри те що на чемпіонатах світу іспанці завжди були представлені чудовим складом виконавців, з результатом усе ніяк не виходило. Тому й усе залежить від Арагонеса: чи зможе він додати впевненості своїм футболістам і віри в загальний успіх... Безперечно, Іспанія буде фаворитом нашої групи...»

      Щодо тренувальної роботи перед від’їздом до Потсдама, де збірна України дислокуватиметься упродовж чемпіонату світу, то вже вчора команда Блохіна мала відправитися до Туреччини, в курортне містечко Белек, де щодня планує проводити по два тренування. «Було багато критики, але я вирішив, щоб на цей збір футболісти взяли своїх дружин. Хоча це не відпочинок, а повноцінний збір», — цитує тренера сайт «Кореспондент». Із Туреччини українці 26 травня приїдуть до Києва, де через два дні зіграють товариський матч проти Коста-Рики, а потому вирушать до Швейцарії. Там буде віддано належне тактичним схемам, відбудуться спаринги з Італією, Лівією та Люксембургом (1, 5 і 8 червня).

      Крім іншого, Олег Блохін повідомив, що суму винагороди для гравців на ЧС-2006 президент ФФУ Григорій Суркіс оголосить після матчу із збірною Коста-Рики. Водночас наставник зазначив, що премія нашим футболістам буде не меншою, ніж у провідних збірних світу. «Мені б таку винагороду — я сам би вийшов на поле», — пожартував Олег Володимирович.

 

ПРО «ЦЕ»

      Одним із «центральних» питань, яке непокоїло журналістів, була тема доцільності... сексу під час футбольного форуму.

      Олег Блохін не вніс особливої ясності в проблему «статевого життя на «мундіалі», але в цілому засвідчив, що кілька тижнів можна обійтися й без «цього».

      Пояснення наставника було таким: «Я був на двох чемпіонатах світу, ми були без дружин і без сексу... У різних тренерів і фахівців існує своя думка. У кожного своя фізіологія. Одному напередодні гри потрібен секс, іншому... я не знаю... на лампі повисіти. У кожного своя специфіка. Давайте викличемо сексопатолога, і якщо він доведе мені і Григорію Михайловичу Суркісу насамперед, що секс корисний і це принесе користь національній збірній, то немає питань. Ця практика не вивчена. Є розпорядок дня. Будуть рибу ловити в озері. Якщож хтось через паркан втече, то що, я стежити за ним буду?»