«Мавпи» виснажують майбутню здобич «вовків»

17.05.2006
«Мавпи» виснажують майбутню здобич «вовків»

«Помаранчеві» черкащани позавчора вкинули маріупольцям аж 97 очок. (Фото з сайту Mavpabasket.com.)

      У понеділок, згідно з прогнозами, фаворити чемпіонської гонки мали виграти свої треті матчі й разом із ними — півфінальні серії загалом. Але сталося несподіване: «Азовмаш» несподівано поступився у Черкасах.

      Як визнає потім наставник маріупольців Рімас Гірскіс, його команда  не вперше у цьому сезоні відчуває проблеми з мотивацією після перемог із великою різницею очок. Так і цього разу — після двох відчутних виграшів удома на перший виїзд азовці поїхали без потрібної налаштованості. Козирем «Азовмашу»  завжди був мобільний захист, але цього разу легіонерам вдаватися до нього, мабуть, було ліньки. Утім і «Черкаські мавпи» на майданчик рідного спорткомплексу «Будівельник» вийшли зовсім іншою командою. Цьому сприяло і повернення до складу екс-маріупольця Володимира Гуртового, і «пробудження» американського центрового Артура Джонсона, який просто «порвав» розслаблених опонентів під обома щитами. Віддамо належне й тренерському хисту Андрія Подковирова: він підказав Джонсону не лише битися у трисекундній зоні, а й використовувати свою влучність із середньої дистанції. Підсумок — Артур набрав 36 пунктів. Узагалі черкащанам вдалося закинути у кошик «Азовмашу» рекордну в цьому сезоні суму очок — 97. Зрозуміло, іменитий суперник зробить висновки і, напевно, все ж завершить серію на свою користь. Але ця перша перемога допоможе «мавпам» суто психологічно в серії за третє місце та вже в наступному сезоні.

      Міг продовжити протистояння з грандом і «Хімік». Колектив Одеського припортового заводу в Києві видавав непогані відрізки рівної гри з «вовками», а в рідному спорткомплексі «Олімп» підопічні Звездана Мітровича за підтримки 1450 глядачів виглядали ще впевненіше. «Хімікам» просто не пощастило у той момент, коли на початку другої половини матчу вони зловили свою гру і вийшли вперед — 45:44. Спочатку підвернув ногу Агафонов, потім  травмувалися Землич і Корочкін, після чого господарі змушені були грати фактично без замін, адже ще раніше з «серії» вибув Дойчин. На «характері» команда з Південного ще протрималася до рахунку 62:57, після чого почала втрачати щит й організацію в захисті. У підсумку — тепер Мітрович має серйозні кадрові проблеми перед наступною серією, в якій потрібно буде відстоювати минулорічні бронзові нагороди.

 

ТАБЛО

Чоловіки. Суперліга. «Плей-оф». 1/2 фіналу:

«Черкаські мавпи» — «Азовмаш» — 97:89 (25:19, 22:15, 19:22, 31:33)

      Найрезультативніші: Джонсон (36), Госа (18), Чирич (13), Піштолевич (11) — Ліоделіс (16), Байрамович (16), Казлаускас (14), Б’юфорд (12)

      Серія — 1:2

«Хімік» — БК «Київ» — 74:81 (21:21, 18:23, 23:15, 12:22)

      Найрезультативніші: Землич (18), Шубара (13), Зубрицький (12), Джурич (11) — Грір (16), Ніколич (15), Варда (13), Харріс (12), Ніссім (11)

      Серія — 0:3