«ЗТР» втрачає лаври чемпіона?

13.05.2006

      Уперше за останні роки в суперечці за титул чемпіона серед чоловічих команд з'явилася інтрига: «Запоріжтрансформатор» за підсумками чемпіонату тільки другий, і доля «золота», яке буде у фінальній серії «плей-оф», — під питанням. Перший поєдинок відбудеться сьогодні в Запоріжжі, наступний і, в разі потреби, третій, вирішальний — у Південному. Саме тамтешній «Портовик» зміг кинути рукавичку виклику багаторазовому чемпіону України.

      Свій очковий гандикап «ЗТР» розтринькав за три останні тури національної першості. Після виїзної поразки в Донецьку «Шахтареві» (21:24) ще можна було уникнути стикових матчів — достатньо було двічі обіграти на власному майданчику тих-таки «портовиків». Усе склалося навпаки: у першому ж матчі «ЗТР» зазнав поразки (20:25), а другий із великими потугами звів унічию (27:27). У другій грі запоріжці здебільшого вели в рахунку, гравці дозволяли собі марнувати гольові моменти (не реалізовано низку виходів віч-на-віч і навіть купу пенальті), відтак південці наприкінці зустрічі вийшли вперед. Без травмованих Будка, Стецюри і Шельменка (у попередньому матчі, закинувши 9 м'ячів, Сергій надірвав зв'язки) перемога знову вислизнула з рук. Ба, чемпіони могли й програти, але Віталій Нат зрівняв рахунок на останній секунді зустрічі.

      Тепер, перед «золотими» матчами, «трансформатори» надломлені психологічно, а «Портовик», зміцнившись класними гравцями, вийшов на пік форми. Наставник запоріжців В'ячеслав Дідушенко розцінює шанси команд як «50 на 50». І лукавить, стверджуючи, ніби грати стартовий поєдинок із серії «плей-оф» у рідних стінах навіть зручніше: потім, мовляв, достатньо виграти ще одну з двох виїзних зустрічей. А ось воротар «Портовика» Андрій Шипенко не сумнівається, що його команда свого шансу не змарнує і гратиме тільки на чемпіонство.