Два з двох

13.05.2006

      Фаворитам півфіналів вітчизняної суперліги залишилося зробити по одному кроку, щоб вийти до «золотої» серії. Це стало зрозумілим після того, як БК «Київ» та «Азовмаш» виграли і свої другі домашні матчі. Щоправда, сценарії цих поєдинків були різними, що дозволяє сподіватися на продовження протистояння в одній із пар і після понеділка. Йдеться про «вовків» та «хіміків». У попередні роки команда з Південного завжди хоча б один раз у сезоні обігрувала «Київ», цього ж разу підопічним Звездана Мітровича ще не вдалося цього зробити. Щоразу їм бракує стабільності в усіх чвертях. Так було в столичному спорткомплексі «Меридіан» і позавчора.

      У перші десять хвилин господарі скористалися з відсутності у складі «хіміків» кращого гравця попереднього поєдинку Драгана Дойчина, тож «хазяйнування» під щитом Варди й триочкові Ніссіма дозволили «бекам» створити перед першою перервою семиочковий запас. Друга чверть показала, яким «Хімік» може бути у перспективі. Уже не вперше в сезоні молодий вихованець баскетбольної школи Південного Андрій Агафонов та Дубравко Землич «спалахують» одночасно. Ось і цього разу вони видали натхненний відрізок високої результативності й за кілька хвилин до великої перерви зрівняли рахунок — 40:40. На пристойній відстані трималися гості й на початку третьої чверті, але після кількох коригувань Ренато Паскуале «посипалися». Усе вирішили атаки з дальної відстані. Якщо Яйло і Ніссім виконували «трюльники» вправно, то в Агафонова й Землича приціл збився. У підсумку — перемога клубу Олександра Волкова з різницею у майже три десятки очок.

      Тим часом «Мавпи» в Маріуполі поступилися ще відчутніше. Наставник черкащан Андрій Подковиров ще перед початком півфінальної стадіїї визнав, що серія матчів з «Азовмашем» буде корисною з точки зору набуття новачком суперліги цінного досвіду. Вихід у квартет — це вже успіх для дебютанта. Побачимо, чи справдиться обіцянка Подковирова дати бій фаворитам на своєму майданчику в понеділок...

 

ТАБЛО

Чоловіча суперліга.

«Плей-оф». 1/2 фіналу (серії до 3 перемог)

БК «Київ» — «Хімік» — 109:80 (27:20, 22:28, 30:20, 31:12)

      Найрезультативніші: Ніссім, Грір (по 19), Ніколич (18) — Землич (20), Агафонов (19), Шубара (16)

      Серія — 2:0

«Азовмаш» — «Черкаські мавпи» — 92:56 (26:13, 25:18, 22:13, 19:12)

      Найрезультативніші: Ліоделіс (18), Байрамович (13), Ель-Амін (12), Ліщук (11) — Госа (14), Джонсон (12))

      Серія — 2:0

      Матчі за 9-14-те місця: «Будівельник» — «Львівська політехніка» — 85:76, «Політехнік» — «Маріуполь» — 103:98, «Одеса» — «Пульсар» — 72:65.

      Становище команд після 30 турів: «Будівельник» — 44, «Одеса» — 39, «Маріуполь» — 38, «Політехнік» — 37, «Пульсар», «Львівська політехніка» — 36.