ХРОНІКА

13.05.2006
Велоспорт

      Після 5-го етапу супербагатоденки «Джиро д'Італія», який уже нарешті пройшов на дорогах власне Італії, на перше місце загального заліку вийшов українець Сергій Гончар. На 38-кілометровому проміжку від П'яченци до Кремони відбулася командна гонка, в якій найшвидшою виявилася данська «стайня» CSC (35 хв. 56 сек.), а команда Гончара, німецька «Т-Мобайл», відстала лише на 0,01 сек. Перед учорашнім етапом Сергій утримував жовту майку лідера, але його перевага над групою переслідувачів обчислювалася мізерними частками секунди.

      Загальний залік: Гончар — 15:30.23; Войт (Німеччина, CSC) і Роджерс (Австралія, «Т-Мобайл») — +0,06; Поллак (Німеччина, «Т-Мобайл») — +0,10; Бассо (Італія, CSC) — +0,11; Савольделлі (Італія, «Діскавері ченнел») — +0,20...

      Тим часом один із фаворитів гонки, лідер команди «Мільрам» Алессандро Петаккі, припинив боротьбу на «Джиро», отримавши травму на третьому етапі.

Футбол

      Як повідомляє прес-служба Федерації футболу України, «золотий матч» між «Динамо» й «Шахтарем» судитиме той самий британець Стів Беннет, який очолював бригаду арбітрів і в поєдинку цих команд у 30-му турі. Керівники ФФУ, ПФЛ та двох клубів-суперників залишилися задоволені якістю арбітражу англійців, до того ж дався взнаки брак часу на пошуки іншої бригади суддів з-за кордону.

      Також уже обумовлено розподіл квитків на вирішальний матч 14 травня. Стадіон «Металург» у Кривому Розі вміщує 29 874 глядачі, тож «Динамо» й «Шахтар» отримають по 10 тисяч місць, ще стільки ж – криворізькі любителі футболу. Ціна квитків — від 20 до 50 гривень.

* * *

      Компанія «Міттал стіл» оголосила про надання генеральної спонсорської підтримки Федерації футболу України, яка бере участь у тендері з проведення чемпіонату Європи 2012 року. Посередниками спонсорської угоди виступили фірми TWI, IMG Media company та World In Motion. Раніше компанія індійського мільярдера Лакшмі Міттала, який приватизував «Криворіжсталь», виступила спонсором також Польського футбольного союзу, який бере участь у тендері на проведення Євро-2012 у парі з українцями.

* * *

      Кубок Італії. Фінал. «Інтер» — «Рома» — 3:1 (Камб'яссо, 6; Крус, 45; Мартінс, 76 — Нонда, 80; перший матч – 1:1).

      «Інтеристи» стали володарями національного Кубка другий рік поспіль. Римлянам не допоміг навіть їхній капітан Франческо Тотті, який після тривалої травми знову з'явився на полі – вийшов на заміну на 53-й хвилині.

* * *

      Товариський матч: Бельгія — Саудівська Аравія — 2:1 (Калув, 4; ван ден Борр, 55 — Гор, 35 (у свої ворота)).

* * *

      З рахунком 3:2 англійський «Ньюкасл» виграв прощальний матч Алана Ширера, у якому «сорокам» протистояв шотландський «Селтік». Сам 35-річний форвард, який пропустив завершення сезону через травму коліна, спостерігав за грою з трибуни (стадіон зібрав 52 000 глядачів). Але коли «Ньюкасл» одержав право на пенальті, Ширер вийшов на поле і реалізував 11-метровий, повідомляє Sky Sports.

Хокей

      НХЛ. Кубок Стенлі. Півфінали у конференціях (серії до 4 перемог). Захід: «Колорадо» — «Анахайм» — 1:4 (серія – 0:4, «Могутні качки» вийшли до фіналу конференції завдяки своєму голкіперу Бризгалову, який у четвертій зустрічі з «Лавинами» відбив 40 кидків із 41). Схід: «Баффало» — «Оттава» — 1:2 (серія – 3:1).