До Нового року протягнемо нівроку
Несприятливі погодні умови, перманентний ріст цін на енергоносії роблять свою справу — дорожчають товари й продукти, що безпосередньо від цього залежать. Київський завод шампанських вин «Столичний» оголосив про збільшення відпускної ціни на свою продукцію з 1 травня 2006 року. «У першу чергу, зростання цін на шампанське зумовлене подорожчанням виноматеріалів, — розповіла «УМ» піар-менеджер заводу Олена Соловйова, — це все — наслідок несприятливих природних умов, які призвели до значного дефіциту шампанських виноматеріалів у країні. Також на підвищення ціни вплинуло подорожчання пляшки для шампанського. Подорожчали енергоресурси, це ж призвело до збільшення собівартості склотари, оскільки випуск пляшки — дуже енергоємне виробництво».