Хай живе квітнева комунальна революція!

20.04.2006

      Зниженням цін зокрема і поліпшенням рівня життя взагалі в ході виборчих перегонів нікого не здивуєш: що-що, а обіцяти напрочуд «щедрі» кандидати — мастаки. Однак те, що насправді почалося відбуватися в майже півмільйонній Макіївці вже після закінчення виборів, городяни і досі сприймають із певною недовірою. І спантеличено чухати потилиці таки є серйозна причина. Адже міська влада рішуче взялася зменшувати розцінки на житлово-комунальні послуги.

      Міський голова Олександр Мальцев (нещодавно знову обраний на цю посаду) вже поставив перед тутешніми комунальними підприємствами вимогу щодо виключення із квартплати послуг, яких макіївчанам насправді не надають. Поки йдеться про три такі «віртуальні» послуги — утримання систем постачання гарячої води (подібного «комфорту» тут не знають уже кілька років), прибирання східців у під'їздах, а також дотримання порядку у дворах житлових будинків.

      За попередніми розрахунками, після перегляду відповідних договорів мешканці міста, яким перерахують тарифи, вже після травневих свят щомісяця платитимуть за комунальні послуги менше на 5—10 гривень. Ніби й дрібниця, однак на тлі подальшого зростання цін і тарифів така ініціатива вважається неабияким досягненням. І хтозна, можливо, саме цей крок у майбутньому позитивно вплине на рівень оплати городянами житлово-комунальних послуг, що поки застиг на позначці 60 відсотків.