Міс Україна — 2006

20.04.2006
Міс Україна — 2006

Ольга Шилованова: «Усмішка — запорука здоров'я!». (Фото автора.)

      «Ех, мені б таку струнку фігуру, як у тієї красуні з телевізора. І як вона залишається у гарній формі?» — думки такого плану хоч би раз у житті виникають у кожної жінки. А заразом з'являється ціла купа запитань: чим зірка миє волосся, щоб воно блищало, чим мастить обличчя, щоб не було зморшок, як рятується від застуди, аби не випасти з робочого ритму, на якій дієті скидає зайві кілограми, аби не тільки влізти в улюблену сукню, а й звабити оголеним пупком півкраїни... Відповіді на ці запитання читачі «УМ» зможуть знайти на цій шпальті під рубрикою «Зіркова формула». І для початку — кілька секретів від 19-річної студентки Харківського національного університету сільського господарства Ольги Шилованової, визнаної найвродливішою українкою на цьогорічному конкурсі краси.

      Так от, міс Україна-2006 завжди миє голову холодною водою — і має цьому логічне пояснення. «Ви ж знаєте, фен, щипці, бігуді й решта «гарячих» інструментів не додають волоссю здоров'я, — говорить Ольга. — Термічна обробка, навпаки, пересушує його. Додайте до цього негативний ефект від гарячої води, яка через день (а в когось і щодня) ллється на голову, і що буде? Мені здається, що навіть тепла вода буде зайвим шоком для локонів, тому й використовую холодну. Не льодяну, а з температурою, на кілька градусів нижчою від кімнатної. Це й для шкіри голови корисно: холод її тонізує, а ще звужує пори, від чого волосся менше жирніє, а значить, довше залишається «свіжим» і тримає об'єм».

      Рецепт сяючого обличчя, за словами красуні-харків'янки, дуже простий і водночас дієвий: «Для того, щоб завжди чудово виглядати, треба наповнюватися позитивними емоціями і налаштовуватися тільки на краще. А вже як піднімати собі настрій, вирішуйте самі. Мені, скажімо, дуже допомагає шоколадка. З'їла — і порядок!» Головне в такому смачному «лікуванні», на думку Ольги Шилованової, — не захопитися солодощами, інакше попливе фігура і — прощавай, тонка таліє! А на дієту сідати так не хочеться! Краще вже не відходити від свого звичного «нежирного» раціону... 

      «Вироби з борошна та хліб я не їм протягом останніх двох років, а що таке макарони, взагалі забула, — зізнається міс Україна-2006. Звісно, буває, що хочеться з'їсти булочку чи тістечко, іноді навіть можу розслабитись, але дуже рідко. Натомість цілими днями їм свіжі фрукти — яблуком і перекусити швидко можна, і вітамінів у ньому багато, і фігурі не шкодить».

      До лікарів ходити треба, вважає красуня, а от пігулками краще не зловживати: «Навіть якщо починає боліти голова, краще перетерпіти, аніж ковтати таблетку. Коли вже з'являється нестерпний біль, то можу випити знеболювальне. Знаєте, вводити собі в організм зайві хімічні елементи і садити собі печінку мені не подобається!»