У старомодному стилі

20.04.2006
У старомодному стилі

Поки що Кличко i Бiрд — мирнi «голуби».

      Позавчора в німецькому місті Мангейм відбулася заключна прес-конференція напередодні бою за звання чемпіона світу за версією IBF у найпрестижнішій суперважкій категорії. Найближчої суботи в ньому зійдуться українець Володимир Кличко і чинний володар титулу, американець Кріс Бірд. Обидва боксери у спілкуванні з пресою настільки коректно поводилися у висловлюваннях один до одного, що змусили журналістів визнати: це чи не єдиний випадок зустрічі двох справжніх джентльменів.

      Кличко-молодший сказав, що труднощі останніх років його загартували, і після довгих тижнів тренувань він радий можливості нарешті вийти на справжній бій. А Бірд висловився доволі філософськи: «Я зовсім не хвилююся. За ті п'ять років, що минуло з нашого попереднього поєдинку з Володимиром, я став мудрішим, а він на ці п'ять років постарішав...».

      Цікаво, що напередодні чемпіон для підняття свого бойового духу відвідав у Німеччині американську військову базу «Рамштайн», де спілкувався і фотографувався із співвітчизниками.

 

ДО РЕЧІ

      Тижнем пізніше, 29 квітня, у Штутгарті титульний двобій проводитиме ще один українець — Сергій Дзинзирук. Суперник нашого чемпіона світу за версією WBO в середній вазі (до 69,9 кг) визначився лише на початку місяця. Ним став 29-річний аргентинець Себастьян Луджан, який у 31 поєдинку здобув 25 перемог.

      Минулого тижня виникли побоювання, що дуель не відбудеться у визначений термін, бо броварчанин занедужав — у нього піднялася температура до 39 градусів. Та за кілька днів Сергій подолав хворобу і поновив тренування.