ХРОНІКА

15.04.2006
Теніс

      На турнірі серії WTA в Чарльстоні припинила боротьбу остання українка в одиночному розряді: Юлія Вакуленко поступилася «сіяній» під сьомим номером росіянці Дінарі Сафіній — 7:6, 2:6, 2:6.

Футбол

      Захисник молодіжної збірної Росії Андрій Єщенко, який перед другим колом чемпіонату України перейшов до київського «Динамо» з «Динамо» московського на правах оренди, тепер підписав із віце-чемпіонами України повноцінний контракт терміном до 2011 року.

* * *

      Віце-президент «Шахтаря» Борис Колесников на звітно-виборчій конференції Федерації футболу Донецької області переобраний президентом цієї організації. На перевибори Колесникова до Донецька приїхали керівники ФФУ Григорій Суркіс та ПФЛ — Равіль Сафіуллін. Роботу пана Бориса на футбольній посаді за останні чотири роки визнали плідною та успішною. Нагадаємо, що Борис Колесников проходить звинуваченим у кримінальній справі про здирництво.

* * *

      Німецький фахівець Ральф Мінге вдало дебютував на посаді тренера молодіжної збірної Грузії. У першому матчі попереднього етапу чемпіонату Європи-2007 грузини в гостях обіграли збірну Мальти —  2:1, причому дублем відзначився нападаючий київського «Динамо» Отар Марцваладзе.

Шахи

      Один із провідних українських гросмейстерів, екс-чемпіон світу ФІДЕ Руслан Пономарьов заявив, що відмовляється від виступу в складі національної збірної на Всесвітній шаховій Олімпіаді, яка стартує з 19 травня в Турині. За словами самого шахіста, його більше цікавлять особисті досягнення, а Олімпіаду в складі збірної України він уже вигравав. Замість шахової Олімпіади Пономарьов зіграє на міжнародному турнірі в Софії, де його суперниками будуть Топалов, Ананд, Камський і Бакро. Водночас відомо, що ці майстри планують приєднатися до своїх збірних з п'ятого туру Олімпіади.

* * *

      Українець Василь Іванчук у 8-му турі індивідуального чемпіонату Європи з шахів серед чоловіків, який проходить у турецькому місті Кушадаси, зіграв унічию з болгарином Георгієвим. Відтак у турнірній таблиці Іванчук з 6 очками посідає друге місце, поступаючись лише хорвату Козулу (в того 6,5 бала).

Хокей

      НХЛ. Результати матчів за четвер: «Бостон» — «Монреаль» — 3:4, «Айлендерз» — «Торонто» — 3:4 ОТ (Понікаровський («Т») — 16:39, 0+0, «-1», 3 кидки), «Атланта» — «Вашингтон» — 5:3, «Коламбус» — «Сент-Луїс» — 4:1, «Оттава» — «Флорида» — 4:5 ОТ, «Нью-Джерсі» — «Філадельфія» — 4:1, «Піттсбург» — «Рейнджерс» — 5:3, «Нешвілл» — «Міннесота» — 4:2, «Чикаго» — «Детройт» — 3:7, «Калгарі» — «Колорадо» — 2:0, «Едмонтон» — «Анахайм» — 2:1, «Фінікс» — «Лос-Анджелес» — 3:0, «Сан-Хосе» — «Ванкувер» — 5:3.

      Після цих поєдинків визначилися всі вісім команд у Західній конференції, що здобули путівки до «плей-оф». Це «Детройт», «Даллас», «Калгарі», «Нешвілл», «Анахайм», «Сан-Хосе», «Колорадо» і «Едмонтон».

Бокс

      Атлетична комісія штату Невада підтримала рішення про визнання Флойда Мейвезера-молодшого, який 8 квітня переміг за очками Заба Джуду, новим чемпіоном IBF у напівсередній вазі, а також дозволила одержати належний йому гонорар у розмірі 5 мільйонів доларів. Водночас тренер нового чемпіона Роджер Мейвезер оштрафований на 200 тисяч доларів за самовільний вихід на ринг у десятому раунді, після того як Джуда завдав Мейвезеру два заборонених удари. Крім цього, Роджер Мейвезер протягом року не зможе виступати в ролі секунданта свого племінника.