Про зайвий квиточок запитувати зайве

15.04.2006

      Якщо хтось з українських уболівальників ще планує потурбуватися про квитки на матчі чемпіонату світу в Німеччині — пізно, потяг уже пішов. Як повідомив позавчора на прес-конференції віце-президент ФФУ Володимир Лашкул, усі перепустки, відведені Україною за квотою ФІФА, вже реалізовані.

      Так, визначено, що на грі Україна — Іспанія має бути принаймні 2964 наших фанів (принаймні стільки квитків продано для українців у їхній країні), на матчі Україна — Саудівська Аравія — 3439, а найбільшим наш фан-сектор має бути на зустрічі Україна — Туніс — на нього через структури ФФУ й турфірму «Гамалія» реалізовано 5099 квитків. Варто зауважити, що попит був більшим, але ФІФА ще не відреагувала на прохання про збільшення квоти.

      Утім квитків наразі ще немає навіть у тих, хто вважається їхніми щасливими власниками. Адже на руки покупці отримали лише сертифікати, і їх можна буде обміняти на реальні німецькі білети з багатьма ступенями захисту лише в травні, коли ці документи приїдуть до нас із Бремена. Вболівальники, які придбали «умовні» квитки (на ігри наступних стадій — 1/8 фіналу, 1/4 й так далі), зможуть їх отримати у спеціальних пунктах ще пізніше, вже в «бундесі», за умови виходу збірної України зі своєї групи.

      Правила для фанів, які виїжджають на «мундіаль», дуже жорсткі. Посольство Німеччини вже зараз просить потурбуватися про отримання віз (вартістю 35 євро), причому видаватимуть їх за умови наявності у вболівальника значної суми євро, необхідної для проживання в Німеччині. А тим, хто забронював перепустку на всесвітній футбол, але не отримав німецьку візу, гроші за квиток не повертатимуть.

      До речі, квитки — іменні, ба більше — навіть із мікрочіпами, що містять інформацію про їхніх власників. Щоб потрапити на стадіон, фанатам доведеться мати не лише квиток, а й паспорт. Такі вимоги безпеки.