Тайфун із кандидатськими іменами

05.04.2006

      Недавні вибори, порівнюючи зi спустошливими тайфунами, теж все частіше називають жіночими іменами. Причому при підрахунку збитків нині за голови хапаються найбільше ті, хто донедавна дуже скептично ставився до аксіоми: «Якщо ти не займаєшся політикою, політика займеться тобою». Приміром, у Донецьку це стосується комунальних підприємств міста, де після виборів тепер дружно нарікають на величезні збитки.

      Причиною своїх втрат комунальники вважають окремих кандидатів від політпартій до парламенту та на посаду міського голови, які вдавалися до популістської агітації і нерідко закликали виборців бойкотувати оплату комунальних послуг. І при цьому обіцяли, що після перемоги на виборах тарифи будуть зменшені, а всі борги анульовані. Зрозуміло, результати такої деструктивної агітації не забарилися. За словами першого заступника директора комунального підприємства «Донецькміськводоканал» Олександра Семченка, за останні два місяці тут недоотримали більше двох мільйонів гривень. Приблизно така ж ситуація нині і в інших комунальних службах міста, оскільки рівень платежів під час виборчої кампанії зменшився на 15—20 відсотків.

      Прикметно, що закінчення виборчих перегонів, котрі, як Мамай пройшли комунальними господарствами, тут теж зустріли без особливого оптимізму. Адже, на думку фахівців, негативна тенденція щодо ухиляння мешканців міста від сплати за послуги зберігатиметься ще й після виборів і, аби вийти на минулорічний рівень — 97 відсотків, потрібно буде три-чотири місяці.