Дурний і ще дурніший

05.04.2006
Дурний і ще дурніший

Майкл Джексон.

      Немає в Америці дурнішої людини, ніж... Майкл Джексон. Колишній поп-король, який після гучного судового процесу зі звинувачення в розбещенні неповнолітніх не лише втратив це «звання», а й фактично став банкрутом і був змушений накивати п'ятами з Нового світу (зараз Джексон мешкає у Бахрейні), уже вчетверте поспіль впевнено переміг у вельми неприємному для його фігурантів рейтингу, який щороку напередодні 1 квітня проводить американська Корпорація дослідження громадської думки.

      Здавалося б, попри всі свої недоліки і прорахунки, Джексон в інтелектуальному плані не такий уже й відсталий. Однак пересічні американці, схоже, дотримуються іншої думки з цього приводу: згідно з даними опитування, 69 відсотків респондентів (загалом соціологи опитали 1045 осіб) вважають, що протягом останнього року Майкл Джексон скоїв бодай один дуже дурний вчинок. До слова, найближчі суперники поп-зірки — віце-президент США Дік Чейні та світська левиця Періс Хілтон — хоча й вразили американців своєю дурістю, однак від Джексона дещо відстали: Чейні, який «прославився» пострілом з мисливської рушниці у свого товариша-юриста, отримав 59 відсотків голосів (опитувані могли обрати кількох найдурніших, на їхню думку, людей). Стільки ж набрала і Періс, тож вони з містером віце-президентом поділили друге—третє місця. Що ж до лідера, то «скидається на те, що Майкл забезпечив собі перше місце в нашому рейтингу на багато років, — цитує агенція «Ассошіейтед пресс» організатора опитування, Джеффа Барджа. — Якщо навіть дій містера Чейні не вистачило для того, щоб його переплюнути, то складно собі уявити, хто взагалі на це здатен».

      А на четвертій позиції вперше у своїй кар'єрі опинився... красунчик Том Круз. Публіка не змогла йому простити знущань із нареченої, Каті Холмс, яку схиблений на вченні сайєнтології  Круз змушує народжувати в повній тиші (до пологів Каті залишилося чекати зовсім трохи, а Том уже обвішав усю хату плакатами з написами «Дотримуйся тиші!», «Не кричи!» тощо — сайєнтологи переконані, що процес народження повинен відбуватися без жодних звуків).Щодо інших зірок, які потрапили до непрезентабельного рейтингу, то в першій його десятці також фігурують, зокрема, вдова скандального рокера Курта Кобейна Кортні Лав, Мадонна, топ-модель Кейт Мосс тощо.