У розшуку горобець хатній: кількість маленьких пташок помітно скоротилася у містах
Чи знали ви, що в нас є Українське товариство охорони птахів? >>
Якщо ви намагаєтеся схуднути за принципом «що б ти не їв, завжди залишай половину страви на тарілці», ні в якому разі не подорожуйте до бразильського міста Уберландія. Віднедавна в усіх ресторанах цього населеного пункту діє ідіотське правило «з'їж усе до останньої крихти», згідно з яким, ті відвідувачі, які не доїдають замовлені страви й залишають на тарілках об'їдки, змушені платити неабиякі штрафи.
На перший погляд, це справжнісіньке порушення прав людини — чому це той, хто заплатив за певне замовлення, не може зробити з ним усе, що заманеться?! Власники ресторанів пояснюють це боротьбою за повагу до праці тих, хто миє за «недобросовісними» поглиначами страв купи тарілок, а також «спробою запровадити культуру шанобливого ставлення до їжі». «Зазвичай із кожних десяти страв принаймні чотири залишаються наполовину нез'їденими, — скаржиться один із рестораторів. — Це невиправдане марнотратство, адже на світі повно людей, яким узагалі немає чого їсти!».
Проте відвідувачам закладів громадського харчування новий «закон» анітрохи не сподобався, і кількість клієнтів кафе та ресторанів різко скоротилася. Окрім того, у справу втрутилася місцева влада, «порадивши» ресторанним керівникам якомога швидше припинити «це неподобство», якщо вони не хочуть, аби їх самих примусили платити штраф. «Чому це людина повинна доїдати страву, яка може виявитися зовсім не смачною?!» — обурюється уберландський мер. А й справді, чому?
Чи знали ви, що в нас є Українське товариство охорони птахів? >>
Леонардо Ді Капріо — один із найвидатніших акторів нашого часу. >>
Фінал Дитячого Євробачення відбувся у суботу, 16 листопада й перемогу здобула Грузія. >>
На аукціоні Sotheby's в Гонконгу картину американського експресіоніста Марка Ротко "Без назви (Жовтий і синій)" продали за 32,5 млн доларів. >>