Шестеро осіб віком від 24 до 74 років госпіталізовано у важкому стані в обласну інфекційну лікарню з діагнозом ботулізм. Разом із ними до медзакладу забрали і п’ятирічну дитину, проте під час обстеження ознак ботулізму в неї не виявили. Як повідомив «УМ» завідувач відділення гігієни харчування СЕС Дніпропетровської обласної Іван Дедаєв, усі постраждалі — члени однієї сім’ї — їли напередодні консервовану кукурудзу домашнього приготування. Зараз медики намагаються врятувати їм життя і запасаються сироваткою проти ботулізму.
Токсин ботулізму — дуже небезпечна біологічна отрута, споживання продуктів, уражених нею, може призвести навіть до смерті. Тому фахівці не радять їсти сумнівні продукти. До речі, кукурудзу готувати у домашніх умовах узагалі не можна, оскільки для її консервування необхідна спеціальна технологія.
Тим часом кількість отруєних цими вихідними на весіллі на Івано-Франківщині зросла до 55 осіб. Серед госпіталізованих — одна дитина. Як уже повідомляла «УМ», протягом 16—18 листопада в Надвірнянську центральну районну лікарню з ознаками харчової токсикоінфекції госпіталізовано мешканців села Молодків Івано-Франківської області. Отруїлися гості, як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, тортами та продуктами з м’яса. До речі, як з’ясували фахівці, майже всі страви на весільному столі були уражені сальмонелою — хтось із куховарок не надто ретельно мив руки.