Перемога людини слова

21.03.2006
Перемога людини слова

Фізікелла присвятив перемогу покійному другу. (Фото РЕЙТЕР.)

      Другий етап чемпіонату «Ф-1» було визначено для команд як особливе випробування з самого початку. Завдяки календарю, вся складна інфраструктура з дорогою технікою мала перебазуватися з Бахрейну в Малайзію упродовж кількох днів, адже регламент відвів перерву між двома етапами лише в тиждень. Можливо, через це «королівські» пілоти почувалися трохи не у своїй тарілці і провалили кваліфікацію. Рідко буває, щоб на старті етапу з різних причин «у хвості»розташувалася така іменита компанія — обидва Шумахери, Масса, Култхард, Вільньов і Баррікелло.

      Кваліфікацію виграв Джанкарло Фізікелла з «Рено», присвятивши свій «поул позишн» другові Пьєтро, який загинув тиждень тому. При цьому італієць пообіцяв, що на честь дитячого товариша по картингу виграє й головну гонку. І здійснив задумане в режимі максимального «сприяння» конкурентів, яке полягало в низькій конкурентоздібності на початку нового сезону. Команда «Рено» ніби продовжує свій попередній успішний рік, діючи напрочуд злагоджено й потужно. «Феррарі» ж після подвійного провалу в кваліфікації на трасі в Сепанзі відзначилося хіба що черговим скандалом. Практично всі команди подали протест на «антикрила» цієї «стайні», які виглядають гнучкими і змінюють аеродинаміку болідів до неприпустимих параметрів. На це «червоні» відповіли відповідним «позовом» на «антикрила» «Рено».

      Спекотний «Гран-прі Малайзії» запам'ятався також вибухом двигуна на машині Ніко Росберга з «Уїльямса». А так цей етап не був надто цікавим через домінуюче лідерство двох машин «Рено», перша з яких штампувала найшвидші кола, а друга його прикривала й заважала єдиному більш-менш серйозному конкуренту — Нікі Баттону. Утім пілот «Хонди» і так сяяв від щастя, що просто зійшов на подіум.

 

ТАБЛО

Другий етап чемпіонату світу.

Гран-прі Малайзії. 310,408 км

      Залікова вісімка: Фізікелла («Рено») —1:30.40,529 сек.; Алонсо («Рено») — відставання 4,585; Баттон («Хонда») — + 9, 631; Монтойя («Макларен») — +39, 351; Масса (Феррарі») — + 43, 254; М. Шумахер («Феррарі») — +43,854; Вільньов («Заубер») — +1.20, 461; Р. Шумахер («Тойота») — +1.21,288.

      Загальний залік: Алонсо — 18, М. Шумахер, Баттон — по 11, Фізікелла — 10, Монтойя — 9, Райкконен («Макларен») — 6, Масса — 4...

      Кубок конструкторів: «Рено» — 28, «Феррарі», «Макларен» — по 15, «Хонда» — 11, «Уїльямс» — 5, «Заубер» — 2, «Тойота» -, «Ред булл» —по 1.