ХРОНІКА

16.03.2006

Баскетбол

      На Кіпрі відбувся «Матч усіх зірок», що виступають у Кубку Європи ФІБА. У зустрічі-шоу збірна Старого світу поступилася команді представників інших континентів із рахунком 89:97. У Лімассолі виступали четверо гравців українських клубів. Найрезультативнішим із них став плеймейкер «Азовмаша» американець Ель-Амін, на рахунку якого 14 очок. Його співвітчизники з БК «Київ» Грір і Гарріс набрали 13 і 5 пунктів, відповідно, а хорват Лончар — 12. Найбільше очок набрав латвійський центровий Каспарс Камбала — 21.

Паралімпіада

      На Паралімпійських іграх у Турині українська збірна продовжує перебувати серед лідерів командного заліку. У вівторок по обіді «синьо-жовту» скарбничку поповнили медалями троє наших чоловіків. На біатлонній дистанції 7,5 км серед сидячих срібну й бронзову нагороду здобули Юрій Костюк і Сергій Хижняк, а Віталій Лук'яненко став другим у гонці серед спортсменів із вадами зору. З 16 медалями (4+7+5) наша команда посідає четверте місце, попереду — Росія (7+6+3), Німеччина (5+4+3), США (5+1+0).

Шахи

      Уже на стадії 1/16 фіналу припинили боротьбу українки на чемпіонаті світу, що триває у російському Єкатеринбурзі. У першому колі несподівано вибула з турніру українська чемпіонка Європи Катерина Лагно, котра програла Карен Запата з Перу — 0,5:1,5. Разом із нею зійшла з дистанції й Тетяна Кононенко, двічі поступившись полячці Іветі Родзевич. Після другого раунду поїхали додому Наталка Жукова й Ганна Ушеніна, які склали зброю перед китайськими шахістками.

Шашки

      У німецькому Саарбрюкені завершився чемпіонат Європи. У змаганні 24 спортсменок із дев'яти країн світу українка Юлія Макаренкова лише в фіналі поступилася п'ятиразовій чемпіонці світу росіянці Катерині Бушуєвій. Бронзова медаль дісталася ще одній нашій землячці — Ользі Мотричко.

Художня гімнастика

      Завтра в київському Палаці спорту розпочинається триденний етап Гран-прі — «Кубок Дерюгіної». Напередодні на прес-конференції віце-президент Федерації гімнастики України Ірина Дерюгіна заявила, що нинішні змагання будуть особливо цікавими, оскільки всі гімнастки представлятимуть нові програми, а судді працюватимуть за новою системою.

Гандбол

      17-19 березня відбудеться міжнародний турнір «Кубок Вадима Гетьмана». На відроджене змагання, присвячене пам'яті видатного банкіра, Героя України, до Запоріжжя прибудуть збірні України, Росії й Білорусі.

Бокс

      Володимир Кличко, котрий готується до бою з американцем Крісом Бірдом на іспанській Мальорці, проведе спаринг із Рене Деттвайлером. На професійному ринзі німецький боксер виграв усі 16 поєдинків, вісім з яких — нокаутом.