Глевкий млинець з аншлагом

16.03.2006
Глевкий млинець з аншлагом

Артем Ковальов звертається до Геннадія Лисенчука. (з сайту sports.com.ua)

      Наша національна команда з футзалу (або міні-футболу) на міжнародній арені досягла значних успіхів. Під керівництвом Геннадія Лисенчука «синьо-жовті» ставали призерами чемпіонатів світу й Європи, у той час як старший брат — футбол — наразі може похвалитися лише потраплянням до фінальної частини «мундіалю».

      Хоч як це парадоксально, але до вівторка футзальна збірна України жодної зустрічі не провела у Києві. Грала вона і в Ужгороді, і в Донецьку, а от до столиці завітала вперше. Для дебютного матчу українці запросили в гості принципового суперника — Росію. Столичний Палац спорту до такого шоку виявився неготовий — уже за чверть години до початку зустрічі на трибунах яблуку не було де впасти. Нехай обидві збірні виступали не в оптимальних складах, глядачі отримали справжнє видовище. Зауважимо, що через зайнятість у внутрішніх змаганнях пропускали поєдинок гравці базового клубу збірної — «Шахтаря».

      Користуючись підтримкою трибун, «синьо-жовті» вже на третій хвилинці повели у рахунку — відзначився Артем Ковальов. Але у другій 20-хвилинці господарі втомилися, чим росіяни й скористалися. Якимов, Хамадієв і Фукін підвели риску під невтішним для українців результатом — поразка 1:3. Це вже шоста перемога збірної Росії над нашою командою у восьми очних побаченнях. Проте зустріч продемонструвала великий глядацький інтерес до подібних заходів, тож організаторам варто задуматися над їхнім регулярним проведенням, а не тільки напередодні виборів.