ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

16.03.2006

Ліга чемпіонів

      Позавчора відбувся останній матч 1/8 фіналу найпрестижнішого клубного турніру Європи. Міланський «Інтер» після нічиєї — 2:2 — з «Аяксом» в Амстердамі зумів довести свою перевагу над голландським клубом на рідному «Сан-Сіро». Вирішальним став кручений удар серба Деяна Станковича на 57-й хвилині — 1:0 на користь італійців.

      Рахунок ще в першому таймі міг відкрити Адріано, але бразилець пробив повз ціль із 11-метрової позначки. Шведський арбітр призначив пенальті у ворота «Аякса» за випадкову гру рукою, а от покарати за подібне міланську команду чомусь не наважився. Суперником «Інтера» у чвертьфіналі буде іспанський «Вільяреал».

Покарання

      Бюро ПФЛ України вирішило дискваліфікувати вилучених у минулому турі Фернандіньйо з «Шахтаря» й Старостяка з «Кривбасу» на три матчі. Нагадаємо, бразилець ударив ліктем гравця «Металіста», а українець — форварда «Арсенала». Крім того, на наступному засіданні бюро збирається розглянути «наїзди» головного тренера «Шахтаря» Мірчі Луческу на упереджені дії українських арбітрів на користь «Динамо».

Англія

      Кубок. 1/8 фіналу. «Манчестер сіті» — «Астон Вілла» — 2:1 (Самарас, 17; Васселл, 48 — Дейвіс, 85).

Росія

      У повторному матчі 1/8 фіналу Кубка країни московський «Спартак» переграв «Луч-Енергію» з Владивостока знову з рахунком 1:0. Українець Максим Калиниченко відбігав за переможців усі 90 хвилин.

Перша ліга

      Матч 29-го туру: «Динамо-Ігросервіс» — «Карпати» — 1:1 (Мельник, 5 — Худоб’як, 32).