«Кiно» не допомогло

16.03.2006
«Кiно» не допомогло

Зусиль Віталія Литвиненка для перемоги «Соколу» виявилося замало. (Олександра ПРИХОДЬКА.)

      Здавалося, що в чвертьфіналі відкритого чемпіонату Білорусі київській команді дістався ледь не найзручніший суперник з усіх можливих. Але «Сокіл», жодного разу не програвши «Хімволокну» у регулярному чемпіонаті, вже двічі поступився могильовській команді на своєму «Авангарді».

      Гра господарів справила малоприємне враження. Впадала у вічі втома ветеранів-лідерів, яким часом не вистачало швидкості. Не було видно якихось тактичних знахідок, хіба що Олександр Сеуканд спробував потасувати ланки форвардів, чим краще було б займатися упродовж довгого сезону, а не у вирішальних матчах. Хаосу на льоду додав і молодий головний арбітр з Новополоцька, якого білоруська федерація вирішила обкатати «на «Соколі». Не можна сказати, що він судив упереджено, але його невідповідність статусу поєдинку була очевидною навіть для рядових вболівальникiв. Іноді українські арбітри — помічники, не кажучи вже про емоційних тренерів, навіть підказували йому, де треба робити вкидання.

      На майданчику було чимало жорсткої боротьби й не надто багато думки. На цьому фоні перший гол вийшов несподіваним. Граючи у меншості, кияни спіймали «Хімволокно» на контратаці, і нев'янучий ветеран Віталій Литвиненко переграв Леоніда Гришукевича. Та гості таки скористалися своїм шансом після вилучення Валентина Олецького. Олександр Борозенко знайшов дiру в центрі нашого захисту і відправив шайбу поміж щитків Олександру Федорову.

      У третьому періоді вирішальним знову виявився дальній кидок Андрія Антонова. У понеділок він змусив помилитися Карпенка, а тепер нескладну шайбу пропустив Федоров. Таке враження, що 20-річний захисник гіпнотизує наших воротарів, які дарують суперникові перемоги. «Сокіл» намагався врятуватися, знову знявши на останній хвилині голкіпера. Але кидок Юрія Гунька за чотири секунди до сирени прийшовся у поперечину воріт білоруської команди. Комусь із киян здалося, що шайба влетіла-таки в сітку, й господарі попросили суддю «подивитися кіно», тобто відеоповтор моменту, але рефері лише підтвердив поразку українців.

      «Сокіл» завис над краєм прірви, адже наступна поразка стане для нього останньою у нинішньому чемпіонаті. Маючи баланс у серії до трьох перемог 0:2, «біло-сині» відправляються до Могильова, де завтра проведуть наступний двобій iз командою Олександра Волчкова.

      Дещо несподіваний результат був зафіксований у вівторок у мінському Льодовому палаці, де «Керамін» програв рижанам. Єдиний гол у господарів — на рахунку українського форварда Романа Сальникова. Наш Віталій Семенченко з «Юності» взяв участь двома результативними передачами у розгромі «Німана».

 

      Результати матчів 1/4 фіналу вiдкритого чемпiонату Бiлорусi: «Юність» — «Німан» — 6:0 (рахунок серії — 2:0), «Керамін» — «Рига-2000» — 1:2 (1:1), «Динамо» — «Гомель» — 5:0 (2:0), «Сокіл» — «Хімволокно» — 1:2 (0:0, 1:1, 0:1; серія — 0:2). Шайби: Литвиненко (Срюбко), 24:03 (1:0 — менш.). Борозенко (Антонов, Сахаров), 32:14 (1:1 — більш.). Антонов (Борозенко, Сахаров), 41:39 (1:2).

  А ТИМ ЧАСОМ...

Росія

      У Росії нагадав про себе центрфорвард «Динамо» Вадим Шахрайчук. Але навіть два голи українського гіганта не допомогли москвичам вберегтися від другої поразки «Ладі», за яку виступає інший наш співвітчизник Андрій Міхнов. Після трьох періодів і овертайму гості двічі реалізували буліти, а динамівці, у тому числі й Шахрайчук, воротаря тольяттінців не пробили.

      Результати iнших матчів 1/8 фіналу: «Металург» (Мг) — «Металург» (Нк) — 3:2 (по бул.; рахунок серії — 2:0), «Авангард» — СКА — 5:1 (2:0), «Ак Барс» — ХК МВД — 4:3 (по бул.; 2:0), «Салават Юлаєв» — «Спартак» — 2:1 (2:0), «Динамо» — «Лада» — 3:4 (по бул.; 0:2), «Хімік» — «Нафтохімік» — 4:2 (1:1), ЦСКА — «Сєвєрсталь» — 6:1 (1:1), «Локомотив» — «Сибір» — 5:1 (2:0).

НХЛ

      Результати матчів за вівторок: «Вашингтон» — «Баффало» — 4:6, «Кароліна» — «Рейнджерс» — 5:3, «Торонто» — «Бостон» — 5:4 (по бул.; Понікаровський («Т») — 16:42, корисн. «-1», 4 кидки), «Нешвілл» — «Ванкувер» — 5:0, «Оттава» — «Тампа-Бей» — 4:3 (Федотенко («Т») — 19:48, корисн. «+1», 4 кидки), «Міннесота» — «Едмонтон» — 1:2, «Нью-Джерсі» — «Айлендерс» — 1:6 (Житник («А») — 12:48, 0+1, корисн. «+1»), «Лос-Анджелес» — «Фінікс» — 2:6.