Центнер — як пір'їнку

01.03.2006

      «Страшно не було», — скаже потім Наталя Сирота, коментуючи власне досягнення. Її сестра Тетяна додасть: «Нас ніхто не образить, бо ми сильні!». «Не просто сильні — найсильніші у світі, — доречно уточнить Ігор Підчибій, представник Книги рекордів Гіннесса. — Таку вагу ніхто з їхніх ровесниць ще не брав!».

      Наприкінці минулого тижня кількасот запоріжців були свідками того, як сестри Сироти встановлювали світові рекорди: Наталя підняла 105-кілограмову штангу, а Тетяна без проблем штовхнула 140-кілограмову. І це у тринадцять років!

      До речі, саме вік унеможливлює офіційне одержання сестрами звання майстрів спорту, хоча відповідні нормативи Таня і Наталя виконали ще кілька років тому. Яків Сирота, батько і водночас тренер талановитих важкоатлеток каже, що його власний рекорд дівчатка вже давно побили: «Я хто? Розрядник, а доньки вже підбираються до нормативів майстрів спорту міжнародного класу». Батьків, до речі, тішить не стільки рекорд доньок, як їхнє одужання: якраз регулярні заняття спортом, стверджують лікарі, вирвали сестер із лещат важкої недуги.

      Тепер юні рекордсменки мріють поборотися за олімпійське «золото» бодай 2012 року — за два роки на ігри до Китаю їм не потрапити з огляду на ті ж таки вікові обмеження. У тому, що сестри Сироти здобуватимуть для України медалі, Ігор Підчибій не сумнівається: «Тільки б якомога швидше на потенційних чемпіонок звернули увагу спортивні функціонери і чиновники», — висловив побажання представник Книги рекордів Гіннесса, вручаючи дівчатам спеціальні свідоцтва про унікальне спортивне досягнення.