І хліб, і до хліба
Станом на 23 травня, за інформацією прес-служби Мінагрополітики, ярі зернові та зернобобові культури з кукурудзою при прогнозі 7,3 млн. га посіяли на площі 7 млн. га, суттєво перевершивши минулорічні показники. >>
Хмельниччина міцно утримує лідерські позиції з виробництва солоду, який є невід'ємним компонентом пивоварної технології. Достатньо сказати, що кожен третій літр збадьорюючого вітчизняного напою замішаний на інгредієнтах подільського походження. Це й зрозуміло, адже Славутська солодовня має найбільші потужності в Україні, виготовляючи щорічно 75 тисяч тонн продукції. Переконалися у її високій якості ділові партнери славутичан у Румунії, Молдові, Вірменії.
Та невдовзі область зможе зробити виклик навіть давно визнаним солодовим регіонам Європи. І докладе до цього руку київська «Оболонь» — добре знаний і популярний виробник нуртуючих іскристих напоїв. Це столичне акціонерне товариство недавно розпочало в Чернівцях будівництво нового солодового заводу. Його потужність становитиме 120 тисяч тонн продукції на рік. Зведення виробничих корпусів обійдеться замовнику в 40 мільйонів гривень, а ще 25 мільйонів, але євро, кияни витратять на придбання новітнього зарубіжного обладнання.
Перша черга сучасного підприємства буде запущена вже навесні 2007 року, а ще за рік солодовня запрацює на повну силу. Найпотужніший завод такого профілю в Україні дасть сильний поштовх до розвитку сільгосппідприємствам, які вирощують пивний ячмінь. Йдеться не лише про аграріїв Хмельницької, а й сусідніх областей. Підприємство виконуватиме важливу соціальну функцію — забезпечить роботою півтисячі людей та відчутно підсобить солідним відрахуванням худенькому бюджету сільського району.
Станом на 23 травня, за інформацією прес-служби Мінагрополітики, ярі зернові та зернобобові культури з кукурудзою при прогнозі 7,3 млн. га посіяли на площі 7 млн. га, суттєво перевершивши минулорічні показники. >>
Як свідчить моніторинг ринку останніх років, найбільшою популярністю в українських аграріїв сьогодні користується техніка виробництва США. І рiч не тільки в тому, що засновника всесвітньо відомої компанії «Джон Дір» наші фермери сприймають як свого рідного інженера-емігранта Івана Козу. Американська техніка справді добре зарекомендувала себе в полях України. >>
Міністерство аграрної політики і продовольства України сформулювало ключові напрями, за якими найближчим часом відбуватиметься реформування галузі. Комплексний стратегічний план, в основу якого їх і покладено, отримав назву «3+5». >>
Апеляційний суд Одеси минулого тижня виніс остаточне рішення про конфіскацію на користь нашої держави турецької рибопромислової шхуни ZOR та близько п’ятнадцяти кілометрів сіток — знаряддя лову. Шхуна назавжди залишається в Україні. >>
Росспоживнагляд дозволив українському державному підприємству «Артемсіль» відновити постачання солі до Росії. Очікується, що підприємство постачатиме до Росії 170 тисяч тонн солі щороку. Росспоживнагляд повідомив Федеральну митну службу про допуск продукції з 10 травня. >>