Купуючи продукти, що містять різні харчові добавки (консерванти, барвники, емульгатори), звертайте увагу на перші чотири символи (наприклад — Е104) на упаковці. Дослідження підтвердили, що при частому вживанні ціла низка таких речовин є серйозною загрозою здоров'ю.
Барвники — Е100 (104 , 110, 122, 124, 129, 131—133, 140—142, 150a b c, 152, 153, 160a b c, 162 — 164, 170, 171, 175, 181).
Консерванти — Е200 (201, 202, 210, 211, 220, 222 — 224, 234, 235, 239, 250 — 252, 260—263, 270, 285, 290, 296).
Антиокислювачі — Е300 (301, 304—309, 316, 320—322, 325—327, 330—332, 334—336, 338, 339, 341, 342, 351, 363, 400—342, 351, 363).
Стабілізатори, що зберігають задану консистенцію продукту — Е400 (401,404, 405—407, 410—412, 414—418, 420—422, 431, 433—436, 440, 444, 445, 450—452, 460, 461, 466, 470, 472 a b c d e f g, 473, 475 — 477, 481, 492).
Розпушувачі — Е500 (501, 503, 504, 507— 511, 513-516, 519, 524—527, 530, 536, 539, 551, 558—570, 575, 579, 585).
Ароматизатори — Е621 (627, 631, 636, 637).
Зменшувачі піноутворення — Е901 (902, 903, 905a b c, 908—910, 913, 917, 920, 930, 938—941, 950, 952, 953, 954, 965, 967, 999).
Нова група (ферменти, розчинники, модифікований крохмаль) — Е1000 (1001—1105, 1400, 1404, 1410, 1412—1414, 1420, 1422, 1440, 1442, 1450, 1510, 1520).